Molenkrite 132
8608XK
SNEEK
tel. 0515-413577

Na een 2 – 0 ruststand weet de Sweach ook tegen Sneek Wit Zwart de wedstrijd in de tweede helft compleet te laten kantelen en trekt de zege naar zich toe, 2 – 4.

Afgelopen zaterdag hadden de meiden diep moeten gaan in de strijd tegen koploper Oudega. De ene is wat meer gehavend dan de andere, maar allen voelen die wedstrijd nog wel in de benen. De verwachting is dan ook niet dat de Sweach er weer zo'n galavoorstelling van zal kunnen maken als anderhalve week terug, maar dat het zo moeizaam gaat...

In de eerste helft krijgt de Sweach weinig grip op de wedstrijd. Passes zijn te kort of te lang en in de duels zijn de meiden vaak net te laat. Uitgespeelde kansen weet de Sweach dan ook niet echt te creëren, al wordt er wel eens van afstand geprobeerd om het doel te vinden, maar dat zorgt niet echt voor gevaar.

SWZ is dreigender en weet na zo'n twintig minuten op voorsprong te komen. Een ingooi van SWZ wordt door een speelsters van de Sweach verlengt, waarna de rechtsvoor van SWZ in bal bezit komt. Zij twijfelt niet en schiet de bal met een mooie krul in de verre hoek, 1 – 0.

Tien minuten voor rust weet SWZ de voorsprong verder uit te breiden. Een werkelijk vlekkeloos op hoge snelheid uitgevoerde counter is de Sweach te machtig en de snelle nummer 11, die de aanval zelf opzet, rond beheerst af, 2 – 0. Dat is even slikken.

In de rust is het doodstil in de kleedkamer en zitten de meiden wezenloos voor zich uit te staren.

Nadat Henk de boel weer wat opgemonterd heeft wordt er aan de tweede helft begonnen. De Sweach weet gelijk een flinke kans af te dwingen, maar het schot van Hester wordt door de keepster gekeerd. De technische staf kijkt elkaar wat moedeloos aan, soms heb je van die dagen.

De Sweach blijft echter knokken en van moedeloosheid op het veld is helemaal niets te merken. Nadat er ook nog wat omzettingen zijn doorgevoerd en we met drie diepe spitsen gaan spelen wordt de druk SWZ te groot. Na iets meer dan een uur spelen is het raak en trekt de Sweach de wedstrijd in korte tijd naar zich toe.

Eerst knalt Maike de bal vanaf de rand van de zestien in het doel, enkele minuten later knikt ze bij de tweede paal de bal uit een hoekschop binnen en acht minuten na de eerste maakt ze met een bekeken schot laag in de hoek van een meter of 25 de 2 – 3. De supporters van SWZ zitten elkaar vol ongeloof aan te kijken, dit kan toch niet, daar waar die van de Sweach luid applaudisserend genieten van dit kunststukje.

Bij SWZ worden vervolgens ook wat wijzigingen doorgevoerd en zo weten zij zich weer wat in de wedstrijd te knokken. Achterin zijn de meiden van de Sweach echter onverbiddelijk. Er wordt voor elke centimeter gestreden en zo wordt voorkomen dat SWZ weer terug komt.

Twee minuten na het verlopen van de officiële speeltijd trekt de Sweach de wedstrijd definitief naar zich toe. Op links krijgt de Sweach een hoekschop en alle kopspecialisten nemen hun positie in. Maike draait de bal echter zo scherp in dat die allemaal niet nodig zijn en de bal schiet langs de eerste paal zo naar binnen, 2 – 4. Niet veel later fluit de scheidsrechter de wedstrijd af.

Met een heerlijk gevoel stappen de meiden van het veld. Wederom hebben ze het geflikt en weten zo in drie dagen tijd tweemaal terug te komen van een 2 – 0 achterstand en alsnog de zege binnen te slepen.

Het blijft nog lang onrustig in de kleedkamer.