Vrouwen beker 2e ronde Groep 3 2e KO Ronde

Molenkrite 132
8608XK
SNEEK
tel. 0515-413577

Na een spannende strijd weet de Sweach in het slot van de wedstrijd tegen Sneek Wit Zwart de zege naar zich toe te trekken en met 1 – 2 te winnen.

In het begin van de week was het wat onduidelijk of de wedstrijd wel doorgang kon vinden in verband met de aangescherpte coronamaatregelen.  Dat eerst werd er in de app gepolst wie er zaterdag allemaal aanwezig zouden zijn. De snelheid waarmee de reacties binnen kwamen maakte wel duidelijk dat de meiden heel graag wilden voetballen. Gelukkig besloot de bond om de wedstrijden voor de B-categorie niet per definitie af te gelasten en was het aan de clubs en kon er gevoetbald worden.

Donderdagochtend was er nog wel sprake van lichte paniek. De wedstrijd was er uit gehaald en dat net nadat Sharon de selectie compleet gemaakt had. Tot onze opluchting verscheen de wedstrijd even later wel weer in de voetbal.nl app. De competitiewedstrijd was vervangen door de bekerwedstrijd, die we eigenlijk woensdagavond tegen dezelfde tegenstander hadden moeten spelen. En zo werd er op zaterdagmiddag om kwart over twaalf afgetrapt op de Molenkrite.

Vanaf het begin van de wedstrijd had de Sweach een licht overwicht al bleven de kansen spaarzaam. Van afstand werden er wel wat speldenprikjes uitgedeeld, maar beiden keepers wisten hun doel in de eerste helft eenvoudig schoon te houden. Maike was nog het dichtst bij een doelpunt, maar haar bal kwam via de onderkant van de lat het veld weer in.

De Sweach begon sterk aan de tweede helft. Fleur, die in de eerste helft ook al een paar keer dreigend door was gekomen, zette in de achtste minuut een goede een-twee op met Maike en wist de bal bekeken met rechts in de verre hoek te schieten, 0 – 1.  Een mooi kadootje zo op haar verjaardag.

Daarmee had de Sweach de voorsprong te pakken en was de hoop dat de wedstrijd rustig uitgespeeld kon worden. Helaas was dat niet het geval, want nog voor er een kwartier in de tweede helft gespeeld was kwam SWZ langszij.  Uit een snelle tegenaanval wist SWZ de vrijstaande speelster op de zestien te vinden, die vervolgens beheerst binnen schoot, 1 – 1.

De Sweach ging vervolgens weer op zoek naar de voorsprong, waarbij de deur achterin flink op slot bleef.  SWZ gaf echter ook niet al te veel weg en zo leken we op weg naar een strafschoppenserie. De Sweach probeerde dat te voorkomen en met nog tien minuten te gaan besloot de Sweach de druk verder op te voeren en ging ze achterin 1 op 1 spelen.

De druk resulteerde in de nodige hoekschoppen en met nog drie minuten in de officiële speeltijd te gaan kreeg de Sweach een hoekschop op links. De bal kwam in de kluts voor het doel en op aangeven van Famke wist Hester de bal binnen te schieten, 1 – 2. De laatste minuten werden vervolgens gecontroleerd uitgespeeld en zo werd het zenuwachtige gedoe rondom de strafschoppen voorkomen.

Wij hebben een goede Sinterklaas, al hebben we er wel hard voor moeten werken. Een ronde verder en weer een bal erbij.