Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

Na een opmerkelijke laatste twintig minuten delen de Sweach en QVC de punten, 2 – 2.

Op voorhand beloofde het een interessante wedstrijd te worden. De bezoekers uit Stavoren hadden alle wedstrijd nog gewonnen en de Sweach had na vijf wedstrijden de minst gepasseerde verdediging. Helaas mochten er in verband met de aangescherpte richtlijnen geen supporters aanwezig zijn en de ambiance paste dan ook niet bij een dergelijk affiche. De fanatieke aanhang werd node gemist.

In de eerste helft had de Sweach de controle over de wedstrijd. Met verzorgd spel werd de ruimte achter de defensie van QVC gezocht. Hester werd een paar keer goed gelanceerd, maar de verdediging van QVC zat er scherp op, zodat ze net niet voldoende ruimte kreeg. Vlak voor de rust was de Sweach dicht bij het openingsdoelpunt. Uit een hoekschop belandde de bal voor de voeten van Ilse D die de bal handig vrij maakte en het gaatje gevonden leek te hebben. Haar geplaatste bal ketste echter via de paal het veld weer in en zo werd de rust bereikt zonder dat beide ploegen tot score kwamen.

Na de thee zag het spelbeeld er een stuk anders uit. De ruimtes werden groter en zo wist QVC in de tweede helft ook het nodige gevaar te stichten. De 0 – 0 bleef echter nog lang op het scorebord staan. Halverwege de tweede helft kreeg de Sweach wel een fikse tegenvaller te verwerken. Mellisa verdraaide haar knie en moest de strijd staken. Dit leidde er overigens wel toe dat Kim Boerema haar debuut kon maken. Mooi om te zien dat er velen bereid zijn om hun steentje bij te dragen om de wedstrijden doorgang te laten vinden.

In de 79e minuut wist QVC dan toch het gaatje te vinden. Een goed genomen corner werd bij de eerste paal binnen gerommeld, 0 – 1. Niet veel later leek de gelijkmaker binnen te vallen, maar Ilse D haar mooi boog over de keeper spatte op de lat uiteen. In de één na laatste minuut in de officiële speeltijd gooide QVC de wedstrijd in het slot. Wederom wisten ze na de kluts uit een hoekschop te scoren en de voorsprong te verdubbelen, 0 – 2.

De technische staf van de Sweach liep al een beetje te brommen dat de wedstrijd wel afgefloten kon worden. De meiden van de Sweach wilden zich echter nog niet gewonnen geven en zetten nog een keer aan. Op eens was daar de ruimte voor Maike en die schoot in de 91e minuut snoeihard de 1 – 2 binnen. De bal werd snel uit het doel gehaald en weer op de middenstip gelegd. De meiden geloofden er weer in.

De laatste restjes energie werden aangesproken en vol enthousiasme werd QVC weer opgejaagd en in de 95e minuut was de technische staf van de Sweach blij dat de wedstrijd nog niet afgefloten was. Maike kapte zichzelf goed vrij en scoorde beheerst de 2 – 2. Daarmee was de koek wel op en in de laatste drie minuten wisten beide ploegen geen potten meer te breken.

Op basis van de eerste helft had er wellicht meer in gezeten, maar uiteindelijk mogen we onze handen dicht knijpen dat we er nog een gelijkspel uit hebben gehaald.