Datum

12 september 2020 13:00

Accommodatie

Onbekend

In een doelpuntrijke wedstrijd pakt de Sweach het volle pond tegen ST Drachtster Boys/Boornbergum. Na een 3 - 0 ruststand wint de Sweach uiteindelijk met 6 - 3.

Na de afgelopen jaren verstoken te zijn gebleven van de klassieke derby’s kunnen we dit jaar ons hart ophalen. Oerterp, Drachten, WTTC en op 12 september twee voor de prijs van een, de combinatie Drachtster Boys en Boornbergum komt op bezoek op de Boskfinnen en dat als eerste wedstrijd voor de competitie. De anderhalve meter afstand is dan ook lastig te handhaven zoveel publiek is er op af gekomen.

Onze gelegenheidscoach heeft moeite om de meiden in toom te houden. Drachtster Boys, op onze eigen complex, de grote hoeveelheid publiek, de adrenaline stroomt bij de meiden door de aderen.

De Sweach begint stormachtig aan de wedstrijd en is extreem effectief. Nog voor er tien minuten gespeeld zijn heeft Maike, rustig en beheerst, het net al twee keer gevonden. Als Melissa dan voor de twintigste minuut ook nog de 3 - 0 maakt begint het publiek al een beetje verwonderd om zich heen te kijken, wat gebeurt hier allemaal.
De storm neemt daarna iets af en er komt wat meer evenwicht in de wedstrijd, waarbij de Sweach wel de bovenliggend partij blijft, maar tot de rust wordt er niet meer gescoord.

Na enkele balomwentelingen in de tweede helft lijkt het pleit definitief beslecht. Een voorzet van Berber wordt netjes door Maike gepromoveerd tot doelpunt, 4 - 0. De scherpte verdwijnt hierdoor bij de Sweach en twee minuten later weet Drachtster Boys voor het eerst wat terug te doen en de stand op 4 - 1 te brengen.

Hierdoor keert de moraal bij Drachtster Boys weer terug en als ze na een kwartier in de tweede helft ook nog de 4 - 2 maken wordt het interessant om te zien welke kant de wedstrijd op kantelt. De onzen zijn echter niet echt onder de indruk, doen er weer een schepje bovenop en laten zien dat ze de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid zijn. Het goede teamwerk wordt door Tess bekroond. Met een mooie knal van buiten de zestien maakt ze in de zeventigste minuut het verschil weer drie, 5 - 2.

De wedstrijd kabbelt daarna naar het einde. Vlak voor tijd weet Drachtster Boys nog eenmaal dichterbij te komen en verdwijnt er een schot van afstand pardoes achter onze keeper, 5 - 3. Nog eenmaal recht de Sweach de rug en zet aan voor een mooi slotakkoord. Dat heeft het ruim opgekomen publiek tenslotte wel verdiend.

Sommigen zeggen dat het geluk was, andere zeggen dat nooit geschoten altijd mis is. Vlak voor tijd krijgt Famke de ruimte om uit te halen. Haar schot wordt onderweg een klein beetje van richting veranderd en daarmee is de keeper kansloos, 6 - 3.

Met een goed gevoel stapt alles wat de dames van de Sweach een warm hart toedraagt van het veld. De eerste derby is gewonnen, de drie punten zitten in de pocket.