Datum

3 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de strijd om de koppositie lijdt de Sweach een forse nederlaag tegen WTOC, 5 - 2.

WTOC heeft de nodige voorbereiding voor de kraker in de 4e klasse 05 getroffen. Als we het terrein op komen staat de feesttent al klaar en schalt de muziek over het terrein. Zou er dan toch ontheffing zijn verleend? Helaas, de muziek blijkt uit de reuze box te komen welke de dames van WTOC gebruiken voor de muzikale omlijsting van hun warming-up en de deuren van de feesttent blijven gesloten. Bij de aftrap van de wedstrijd doet het dan ook allemaal een beetje surrealistisch aan, onze meiden die een topper spelen en er is geen supporter aanwezig.

Of het de lege tribunes zijn of de strijdwijze van WTOC, vanaf het begin van de wedstrijd heeft de Sweach het lastig om het wedstrijdbeeld te bepalen. Onze voorwaartsen hebben moeite om de ruimtes te vinden en WTOC weet middels de goed geplaatste ballen van de ausputzer de druk voortdurend op de verdediging van de Sweach te houden.

Na iets meer dan 10 minuten spelen krijgt WTOC een vrije trap in de buurt van de hoekvlag. Deze wordt strak voor gegeven en vervolgens toont WTOC aan scherper te zijn en zo verdwijnt de bal achter Ilse, 1 - 0. Halverwege de eerste helft vergroot WTOC de voorsprong. Een lange bal wordt achterin niet goed verwerkt en uit de kluts probeert een speelster van de Sweach de bal weg te tikken, maar helaas, 2 - 0.

Op de bank neemt de onrust nu toch wat toe, 2 - 0 achter en het gaat moeizaam. De gedachten gaan terug naar de uitwedstrijd tegen Meppel ongeveer een jaar geleden…het zal toch niet…

Gelukkig weet de Sweach nog geen twee minuten later de achterstand te verkleinen. Bij WTOC ontbreekt even de scherpte. Met een mooie rush en een strak schot laag in de hoek brengt Maike de stand op 2 - 1. Is dit dan het duwtje in de rug wat de Sweach even nodig heeft?
De wil is er wel maar het blijft moeizaam gaan, dat even na het half uur vergroot WTOC de voorsprong weer. De speelsters van de Sweach verdringen zich om de bal, maar met het is er een van WTOC die er mee vandoor gaat en de 3 - 1 binnen prikt.

Met de rust geven de speelsters van de Sweach aan dat ze zich nog niet gewonnen geven en dat in de tweede helft de mouwen weer opgestroopt gaan worden. Vol energie wordt er aan de tweede helft begonnen en na twee minuten spelen schiet Maike de aansluitingstreffer binnen. WTOC wordt hierdoor wat uit het evenwicht gebracht en vanaf dat moment is de spanning weer volop terug in de wedstrijd.

Even voor het uur lijkt de Sweach op gelijke hoogte komen. Na een goede actie schiet Melissa van een meter of vijfentwintig de bal over de keepster van WTOC. Langzaam zakt de bal naar beneden, treft de onderkant van de lat en stuitert van de doellijn weer het veld in…het scheelt enkele millimeters.

De Sweach blijft op zoek naar het doelpunt en vecht voor elke meter. Soms gaat dat de scheidsrechter iets te ver en worden de meiden terug gefloten. Zo ook in de 84e minuut. Vlak voor de dug-out van de tegenstander maakt Famke een overtreding. Na wat kabaal van de zijlijn besluit de scheidsrechter ook nog tot een gele kaart en zo moet de Sweach het tien minuten met tien man doen. Bovendien heeft WTOC nog een vrije trap te goed en daar weten ze wel raad mee. Met een fraaie pegel wordt de bal strak in de bovenhoek geschoten, 4 - 2. De wedstrijd is gespeeld.
Twee minuten later krijgt WTOC weer een vrije trap en weten ze het kunststukje te herhalen. Met wederom een fraaie pegel verdwijnt de bal in de bovenhoek, 5 - 2.

Helaas het is niet altijd feest en ook na de wedstrijd blijven de deuren gesloten.