Datum

1 februari 2020 10:30

Accommodatie

Onbekend

In een rommelige wedstrijd wist de Sweach na een 2 - 0 ruststand de wedstrijd eenvoudig naar zich toe te trekken en met 5 - 1 te winnen van Oldeholtpade.

Met een smalle selectie leek de Sweach aan de wedstrijd te moeten beginnen. Door wat afzeggingen waren er maar elf speelsters beschikbaar, waarvan er ook nog twee met een blessure rondliepen. Gelukkig waren Jeshler en Lycke, nadat zij bij de MO15 hun partijtje al hadden gespeeld, bereid om bij te springen, zodat er toch nog twee wisselspelers waren.

De Sweach begon furieus aan de wedstrijd. Met snelle aanvallen werden de openingen gezocht en dat resulteerde al snel in de 1 - 0. De inzet van Marit werd nog gestopt, maar in de rebound was Melissa er als de kippen bij om als nog de Sweach op voorsprong te schieten.

Niet veel later verdraaide de linksvoor van Oldeholtpade haar knie en kon zij helaas niet verder. Dit zorgde bij de Sweach schijnbaar ook voor de nodige beroering, want het spel werd hierna wat rommelig en de drive die we in het begin hadden gezien wat minder. Hierdoor kreeg Oldeholtpade wat kansjes, maar gelukkig was Anna goed bij de les en wist daardoor twee zeker lijkende doelpunten te voorkomen.

Vlak voor de rust wist de Sweach de voorsprong toch nog te verdubbelen. Melissa, begon aan een solo die niemand had zien aankomen. In het centrum liep ze de ene na de andere tegenstander voorbij (heb er minimaal 4 geteld) en schoot de bal netjes langs de keeper, 2 - 0. Zo konden we toch redelijk relaxt aan de thee.

Na de rust werden de twee meiden van de MO15 ingebracht, zodat de geblesseerden wat rust werd gegund. Oldeholtpade ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar na een kwartiertje spelen in de tweede helft, werd het pleit definitief beslecht. Niet voor het eerst deze jaargang wist de Sweach uit een hoekschop een doelpunt te maken en was het Melissa die haar derde van de dag maakte.

De Sweach bleef daarna op zoek naar meer en zo’n tien minuten later pakte Fleur haar doelpunt mee. Ze reageerde alert bij een aanval die afgeslagen leek te worden, dacht niet teveel na en draaide de bal met een mooie krul in de bovenhoek. Op iets meer dan het half uur werd de voorsprong nog verder vergroot. Met een splijtende pass van Tess werd Maike vrij voor de keeper gezet en die wist daar wel raad mee, 5 - 0.

De wedstrijd gespeeld, nog wat wisselingen doorgevoerd en de meiden vonden het wel prima. Oldeholtpade wist hierdoor toch nog de eretreffer aan te tekenen. De nummer negen, die al vaker voor wat gevaar had gezorgd werd de diepte in gestuurd en liet de verdedigers van de Sweach de hielen zien en schoot de bal beheerst binnen, 5 - 1. Niet veel later floot de heer Numan voor het eind van de wedstrijd.

Al was het wat rommelig, de punten zijn binnen gehaald en we hebben genoeg mooie acties gezien die vertrouwen geven voor het vervolg van de competitie.