Onbekend

Na een lekker begin zakte de Sweach ver weg en verloor met 3 - 2 van Kollum.

Aangekomen op het complex van Kollum keken we verlekkerd om ons heen. Ruime kleedkamers, fraaie foto’s aan de muur en een hartelijke ontvangst. Bovendien scheen het zonnetje en lag het hoofdveld er prima bij, dus we maakten ons op voor een lekker middag.

Helaas mochten we niet op het hoofdveld, want de hoofdmacht had de thuiswedstrijd tegen Stiens op het programma staan. Veld 2 lag er iets minder strak bij. Door de week werd het nog wel eens gebruikt voor de training, dat hier en daar ontbrak wat gras en helemaal vlak was het ook niet.

Met de wind in de rug begon de Sweach lekker aan de wedstrijd. Ondanks dat Kollum optisch het overwicht had stond de Sweach na een kwartier spelen al op een 0 - 2 voorsprong. Bij de 0 - 1 kwam de keeper van Kollum ver uit om Melissa een halt toe te roepen en dit lukte haar. Echter de bal kwam toen voor de voeten van Maike en die wist het lege doel wel te vinden. De 0 - 2 kwam uit een hoekschop. Deze keer niet via het beproefde recept, maar door de drukte had de keeper niet goed zicht op de bal en vloog deze er, gedragen door de wind, in een keer in.

Kollum gaf zich echter niet gewonnen en over het hele veld werden felle duels uitgevochten. Mede door de felle duels en het hobbelige veld was er van echt goed voetbal niet sprake. De Sweach had dan ook moeite om kansen te creëren al wist het nog wel een paar keer gevaarlijk door te komen. Helaas wist Kollum vlak voor rust de aansluitingstreffer te maken. De linkerspits liep er een paar van de Sweach uit en schoot de bal goed binnen, 1 - 2.

Na de rust gooide Kollum er nog een schepje bovenop. Met de wind in de rug ging zij op zoek naar de gelijkmaker en kon de Sweach zich niet echt onder de druk vandaan voetballen. Halverwege de tweede helft werd dan ook de gelijkmaker gemaakt en leek de wedstrijd daarna lange tijd op een gelijkspel uit te draaien.

Vijf minuten voor tijd kreeg Kollum de zoveelste hoekschop en het gevaar leek al bezwoeren. Bij het wegwerken van de bal kwam deze echter tegen een hand van een van de speelsters van de Sweach aan. De scheidsrechter was onverbiddelijk en gaf Kollum een strafschop onder het mom van “aanmerkelijk voordeel”. Bij VI hadden ze er nog wel een half uur over kunnen kletsen. Nog even was er hoop, maar de bal werd netjes via de binnenkant van de bal binnen geschoten, 3 - 2.

In de resterende vijf minuten probeerde de Sweach het nog wel en wist ook nog wat kansjes af te dwingen, maar waar de keepster van Kollum onze in de eerste helft nog de helpende hand had toegestoken, wist ze in de laatste minuten met een paar goede reddingen de punten in Kollum te houden.

Na het goede begin van dit jaar, wilde het deze zaterdag even niet lukken. Jammer, maar soms is het even zo.