Datum

11 januari 2020 12:30

Accommodatie

Onbekend

In de eerste wedstrijd na het kerstreces wist de Sweach met royale cijfers van de dames van Waskemeer te winnen, 7 - 0.

Om de oliebollen, appelflappen en vegtersrolletjes te verbranden had Henk een oefenwedstrijd tegen de dames van Waskemeer geregeld. Door wat blessures was het tot het laatste moment onzeker of het duel wel door kon gaan. Gelukkig waren er onderling wat afspraken te maken en zo stond Kim, de zus van Marit, die normaal voor Waskemeer uitkomt, voor de Sweach aan de aftrap.

Voor de Sweach was het in het begin wat zoeken en in de eerste tien minuten wist Waskemeer een paar keer gevaarlijk door te komen. Henk gaf de opdracht om iets meer energie in de strijd te stoppen en voorin wat meer door te jagen. Dit resulteerde al snel in een flinke kans, waarop de Waskemeer eerst nog redding wist te brengen, maar Marit in de rebound de 1 - 0 binnen schoot. Slechts enkele minuten later wist Melissa de voorsprong al te verdubbelen en de 2 - 0 aan te tekenen. Waskemeer rechtte de rug en wist verdere schade in de eerste helft te voorkomen.

De voorsprong gaf Henk wel de ruimte om halverwege de eerste helft een wissel door te voeren. Na jarenlang lobby werk was Lycke van der Lei eindelijk overstag gegaan en maakte ze, onder luid applaus van het publiek, haar debuut voor de Sweach.

In de tweede helft had de Sweach de ijzige wind in de rug en hier wist Anna al snel optimaal van te profiteren. Met een lange bal wist ze Maike de diepte in te sturen en die liet de laatste linie van Waskemeer haar hielen zien en rondde zeer beheerst af, 3 - 0.

Na een kwartier kreeg de Sweach een hoekschop en zoals wel vaker de afgelopen wedstrijden wist zij daaruit te scoren. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Kim en die tekende de 4 - 0 aan, waarmee zij liet zien dat ze vandaag voor de volle 100% in het rode shirt in het strijdperk stond.

Na de 4 - 0 was de wedstrijd gespeeld en was de scherpte er bij beide teams af. De wedstrijd kabbelde rustig voort en dit leidde er toe dat er her en der wel wat ruimte op het veld ontstond. Daar wist Maike nog tweemaal met een afstandsschot van te profiteren en tussendoor pakte Marit ook nog een doelpuntje mee, zodat er uiteindelijk een 7 - 0 stand op het scorebord stond.

Een lekkere overwinning voor het zelfvertrouwen.