De Sweach plaatst zich voor de halve finale

Datum

26 februari 2020 19:45

Accommodatie

Onbekend

In een open wedstrijd werd er volop gescoord. De Sweach wist tweemaal zoveel te scoren als Be Quick Dokkum en plaatste zich zo met een 3 - 6 overwinning voor de volgende ronde in de beker.
Avondwedstrijden ze bijven toch altijd wat apart. Haasten uit school en werk om op tijd te komen. Gelukkig had een ieder het gered en hadden we voor het vertrek zelfs nog even tijd om Mare toe te zingen. Netjes op tijd kwamen we in Dokkum aan, alwaar het even zoeken was naar een lege kleedkamer, zodat de chauffeurs ook een warme zitplek hadden. De kantine was helaas nog niet open.
Voor het begin van de wedstrijd werden de spelerspassen door de scheidsrechter kritisch beoordeeld. Degene met een mooie landschapsfoto, waarop in de verte nog iemand zichtbaar was, werden niet goedgekeurd. Deze meiden moest de ID boven water halen, zodat de identiteit daadwerkelijk vastgesteld kon worden. Hierdoor begon de wedstrijd wel iets later dan gepland en werd er pas tegen achten afgetrapt, maar toch had de Sweach de voorsprong voor achten al te pakken.

In de tweede minuut werd Melissa gelanceerd en die was niet meer bij te halen en schoot de bal netjes binnen, 0 - 1. Be Quick ging echter niet bij de pakken neer zitten en zat er fel op. Hierdoor kregen zij ook wat kansjes en moest Anna een paar keer met gevaar voor eigen lijf en ledematen optreden. Halverwege de eerste helft kreeg Be Quick toch loon naar werken en wisten zij de stand gelijk te trekken.
Dit schudde de meiden van de Sweach weer wat wakker, Het was duidelijk dat we toch echt wel een stapje harder moesten lopen om de winst te pakken. Niet veel later had dit al resultaat. Goed druk naar voren zetten leidde er toe dat de bal uiteindelijk op de zestien bij Tess in de voeten belandde en die schot de bal goed binnen, 1 - 2. Nog voor de rust wist de Sweach verder afstand te nemen. Melissa werd voor de tweede maal deze dag gelanceerd en rondde rustig en beheerst af, 1 - 3. Zo konden we redelijk relaxt aan de thee.
In de tweede helft had Be Quick de wind in de rug en daardoor wisten zij iets meer druk te creëren. Dit leidde na een kwartiertje tot een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel van de Sweach, Er werd netjes een muurtje gemetseld zo dat het gevaar bezworen kon worden. Helaas, de bal werd in de muur geschoten, veranderde van richting en daarmee was onze keeper kansloos, 2 - 3. Even werd er gevreesd dat het een lange avond zou worden, want bij een gelijkspel zouden er ook nog strafschoppen genomen moeten worden.

Gelukkig kreeg de Sweach de kans om een beproefd recept uit de kast te halen. Maike gaf de hoekschop voor, waarna Melissa de 2 - 4 tegen de touwen kopte. Niet veel later werd de wedstrijd op fraaie wijze beslist. Vanaf 18 meter krulde Melissa de bal buiten bereik van de keeper in de bovenhoek, 2 - 5. Daarmee had zij haar kruit echter nog niet verschoten, want na ongeveer een half uur spelen werd zij voor de derde maal vandaag de diepte in gestuurd. Wederom liet ze de verdedigers van Be Quick haar hielen zien en verschalkte ze de keeper, 2 - 6.
Vijf minuten voor tijd maakte Be Quick voor de statistieken nog de 3 - 6.
Met de winst plaats de Sweach zich voor de tweede maal in drie jaar bij de laatste vier in de beker. Inmiddels hebben Helpman en St FC Meppel/Alcides zich ook voor de volgende ronde geplaatst en zal de vierde ploeg uit het duel Nieuw Buinen - ACV komen. De Sweach zal wederom de Friese eer moeten verdedigen.