Datum

21 december 2019 11:30

Accommodatie

Onbekend

In de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie wist de Sweach een forse zege te boeken bij GOMOS. De doelpunten werden netjes verdeeld over beide helften en de teller stopte uiteindelijk bij 12.

Vooraf waren er al allerlei bespiegelingen geweest en die spraken niet allemaal in het voordeel van de Sweach. GOMOS had alle wedstrijden nog verloren en vocht voor de laatste kans. De resultaten van de Sweach in uitwedstrijden waren deze competitie aanmerkelijk slechter dan de resultaten die op de Boskfinnen werden behaald en thuis was maar nipt gewonnen. Berber op vakantie, Rinske geblesseerden Famke en Marrit hadden ook de nodige pijntjes. Bovendien moest er op echt gras gevoetbald worden en de meesten van de onzen geven de voorkeur aan een mooi strak kunstgrasveld. Dus helemaal gerust was een ieder er niet op.
In het begin van de wedstrijd was het even zoeken. De Sweach kreeg wat kleine kansjes, maar omdat er achterin een op een werd gespeeld kwam GOMOS ook een paar keer gevaarlijk door. Na een dik kwartier spelen was het toch de Sweach dat op voorsprong kwam. Melissa worstelde zich langs het centrale verdedigingsduo en half struikelend wist ze de bal toch nog goed te raken en de 0 - 1 aan te tekenen. Een kwartier later was de wedstrijd gespeeld en de stand naar 0 - 5 getild.

Een door Maike ingebracht hoekschop werd in eerste instantie nog weg gewerkt, maar belandde toen weer voor haar voeten. Zij zette een actie in en liet vervolgens de keeper kansloos door de bal hard in de korte hoek te schieten, 0 - 2.

Na een aantal mooie combinaties gaf Tess een mooie steekbal die door Fleur goed op waarde werd geschat. Fleur stond toen oog in oog met de keeper en ondanks dat ze dat wel eens wat spannend vind, was daar niets van te merken. De bal werd hard en laag ingeschoten, 0 - 3.
Een door Maike ingebracht hoekschop werd deze keer niet weggewerkt. Melissa liep goed tegen de bal aan en kopte snoeihard de 0 - 4 binnen en niet veel later maakte Maike met een vrije trap van grote afstand de 0 - 5. Zo was de wedstrijd opeens snel gespeeld en zaten de punt wel in de pocket.
Vlak voor de rust was de combi M&M nog een keer succesvol. Henk liep al te roepen dat Maike wel voor eigen kans mocht gaan, maar die dacht daar toch wat anders over. 40 meter hardlopen dat is een mooi klusje voor Melissa en zo werd die de diepte in gestuurd. Die liet de verdediging van GOMOS haar hielen zien en bepaalde de ruststand op 0 - 6.
Met de rust heerste er een uitgelaten stemming in de kleedkamer. Een ongekend grote voorsprong. De meiden van de MO15, Brecht en Selma, draaiden moeiteloos mee. Zouden we toch nog derde kunnen worden? In dat geval moesten er in de tweede helft nog negen worden gemaakt en dat betekende dat er elke vijf minuten gescoord moest worden.

Even leek het er op dat de meiden hier daadwerkelijk voor wilden gaan. Al vroeg in de tweede helft was de combi M&M uit een hoekschop en met kopbal weer succesvol, 0 - 7. Daarna stokte de teller echter, wat er toe leidde dat de concentratie wat afnam en het doel uit het zicht verdween.
Hierdoor kreeg GOMOS ook nog wat kansjes, maar de scherpte ontbrak bij hen en bovendien wilde Anna vandaag de nul houden. Die wist met een paar fraaie reddingen en soms wat geluk, maar ja dat dwing je ook af, de bal uit het doel en zo de nul op het scorebord te houden.
De wedstrijd kabbelde wat voort, maar een kwartier voor tijd ontbrandde het vuur op eens toch weer. Maike had er vandaag goed het oog in en wederom wist ze een vrije aftrap netjes over de keeper heen te schieten en tekende daarmee voor de 0 - 8.
En toen was het de beurt aan Fleur. Eerst kopte ze een bal uit een hoekschop binnen, daarna schoot ze een bal uit een hoekschop binnen en als laatste zette ze een fraaie actie in, omspeelde de defensie en rondde beheerst af. Ze bracht met een zuivere hattrick de stand binnen tien minuten tijd naar 0 - 11.
Zou het dan toch nog? De resterende tijd was echter niet meer toereikend. Maike zette echter nog wel een mooie punt achter deze wedstrijd. Met een geplaatste boogbal van een meter of twintig verschalkte ze de keeper en tekende voor de 0 - 12.
Met een onverwacht grote overwinning sloot de Sweach MO19 zo het jaar 2019 af. In het najaar hadden we wisselende resultaten, maar we gaan met een goed gevoel het 2020 in. Als vierde in de competitie geëindigd, met evenveel punten als de nummer drie en een keer gewonnen van de nummer een en twee en bovendien bij de laatste acht in de beker. We zijn benieuwd wat 2020 gaat brengen.
Anna, Berber, Famke, Fleur, Hester, Ilse, Maike, Mare, Marrit, Mellisa, Myrthe, Rinske en Tess bedankt voor de manier waarop jullie elke keer weer promotie maken voor het meidenvoetbal.
Geniet van de kerst en tot volgend jaar.