Datum

30 november 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

In een enerverend duel met ST FC Meppel/Alcides weet de Sweach op de Boskfinnen een vroeg verkregen achterstand in de tweede helft om te buigen en een 2 - 1 zege binnen te halen.

Na de recente uitslagen met grote cijfers, zowel in positieve als negatieve zin, wordt er besloten om  tegen de koploper iets voorzichtiger te werk te gaan. Gevolg is dat voor beide teams het creëren van kansen niet eenvoudig is. De 0 - 1 is dan ook een tegenvaller. Na een hoekschop van Meppel krijgt de Sweach de bal niet weg en weet Meppel uit de kluts de bal achter Anna te schieten.

Even later krijgt de Sweach de tweede tegenvaller te verwerken. Marrit, die al niet helemaal fit aan de wedstrijd is begonnen, moet met een blessure het veld verlaten. Gelukkig behouden onze meiden de rust en worden de taken netjes uitgevoerd. Na een klein half uur krijgt de Sweach de eerste serieus kans, Maike komt echter net niet goed uit waardoor deze mogelijkheid verloren gaat. Vlak voor de pauze is Hester dichtbij de gelijkmaker, maar haar schot verdwijnt net over de lat en zo wordt met een minimale achterstand de rust op gezocht.

In de rust wordt nog eens benadrukt dat we goed vanuit de taak moeten blijven voetballen en we er als team voor moeten knokken om een goed resultaat te halen. Eventueel gaan we aan het eind va banque gaan spelen, maar zover komt het gelukkig niet.

De tweede helft gaat verder met het spel van de eerste helft, maar opeens is daar in de 55e minuut de kans. Maike laat haar dit cadeautje niet ontfutselen en schiet beheerst de 1 - 1 binnen.

Die van Meppel beginnen nu toch wat onrustig op de bank heen en weer te schuiven. Vorig week Helpman de eerste nederlaag toe gebracht, waardoor er weer spanning in de competitie zit, dan zullen ze een week later tegen de Sweach toch niet van een koude kermis thuis komen.

Nog geen vier minuten later wordt dat geschuif op de bank vervangen door geloop langs de zijlijn. Maike ziet dat de keeper lekker aan het meevoetballen is en ver voor het doel staat. Vanaf een kleine dertig meter schiet ze bal feilloos over de keeper en in het doel, 2 - 1. Het ruim opgekomen publiek van Meppel staat met verbazing te kijken, de vaste volgers van de Sweach knikken goedmoedig, die hebben dergelijke kunststukjes wel vaker gezien.

Daarna begint het grote gevecht. Meppel heeft geen keuze meer en schakelt nog een tandje bij en  de Sweach wil de voorsprong niet weggeven. Het niveau van het voetbal zakt daardoor wat weg, maar de intensiteit neemt met de minuut toe. Er worden felle duels uitgevochten en de verzorgers hebben hun handen er dan ook vol aan.

Ondanks de druk weet de Sweach goed overeind te blijven. De achterste linie knokt voor elke meter. Myrthe bijt zich helemaal vast in haar tegenstander, Berber heeft zelfs nog wel eens energie over om een sprintje voorwaarts te trekken (al zijn de behouden toeschouwers onder ons dan altijd blij dat Fleur zich meteen laat zakken) en Rinkse en Famke heersen in het centrum. En mocht er dan onverhoopt toch nog een slippertje zijn (foute terugspeelbal) dan kunnen we vertrouwen op Anna, die scherp is en verdere tegentreffers weet te voorkomen.

Langzaam maar zeker raakt de tank bij Meppel leeg en weet de Sweach er aan het eind met enkele counters nog gevaarlijk uit te komen. Aan de stand verandert echter niets meer en als Robert na zes minuten extra tijd voor het einde fluit barst er een luid gejuich op van de Boskfinnen.

Zondagochtend merken de meesten pas hoe zwaar de strijd echt is geweest. Spierpijn en blauwe plekken, de overwinning vergoedt echter veel.