Datum

14 december 2019 11:00

Accommodatie

Onbekend

Na de ruime kansloze nederlaag van een week geleden weet de Sweach in de thuiswedstrijd tegen Helpman de zege wel naar zich toe te trekken, 4 - 3.

Afgelopen woensdag is Helpman op de velden van ACV kampioen geworden, dat bij het betreden van het veld worden ze allemaal van harte gefeliciteerd. Ze maken een relaxte indruk.

Stipt om elf uur wordt er door de Sweach afgetrapt en 30 seconden later komt de Sweach goed weg als Helpman de eerste kans laat liggen. In de tegenstoot toont de Sweach zich een stuk effectiever. Berber snelt over links richting de zestien en geeft dan een afgemeten pass op Maike die de bal feilloos in het net schiet. Nog geen minuut gespeeld en de 1 - 0 staat al op het scorebord. Dat is een lekker begin.

Met de nodige druk weet de Sweach in de zesde minuut een hoekschop uit een aanval over te houden. Maike slingert de bal goed voor en Melissa knikt de bal netjes binnen en zo staat het 2 - 0. Dat is wel een heel lekker begin.

Niet veel later is er de nodige hectiek op het veld. Een van de aanvalsters van Helpman heeft haar enkel lelijk verdraaid. Uiteindelijk wordt ze met de brancard van het veld gedragen. Dat is wel even schrikken.

Na het nodige oponthoud wordt de wedstrijd vervolgt en moet de Sweach weer even in het ritme komen. Het duurt niet lang voordat Helpman de aansluitingstreffer maakt. De rechtsvoor krijgt een beetje ruimte en profiteert daar optimaal van en schiet de bal fraai in de bovenhoek, 2 - 1.

Niet veel later wordt Rinske toch maar gewisseld. Ze heeft het geprobeerd, maar heeft toch echt te veel last van haar blessure. Na de aansluitingstreffer is dat de tweede tegenvaller in een paar minuten. De organisatie bij de Sweach moet daarna weer goed gezet worden. Dat heeft wat tijd nodig en Helpman lijkt daar optimaal van te profiteren. Bij een fraaie aanval van Helpman wordt de verdediging van de Sweach helemaal weg gespeeld en verschijnt de nummer 10 van Helpman vrij voor Anna. Tot opluchting van de Sweachsters schiet zij de bal op de paal en houdt de Sweach de voorsprong vast. Langzaam maar zeker richt de Sweach zich daarna weer wat op en weet tot de rust de voorsprong vast te houden.

In de tweede helft komt er een ander Helpman uit de kleedkamer. Vol overgave gaan ze op zoek naar de gelijkmaker en wordt de Sweach flink onder druk gezet. Het is echter mooi om te zien hoe de laatste linie zich vastbijt in de tegenstanders en Helpman niet de ruimte geeft om vrij uit te spelen.

Na een kwartier spelen komt er een hagelbui over. Het zicht wordt hierdoor wat beperkt, maar voor degene die het wel hebben kunnen volgen heeft de Sweach een perfecte counter uitgevoerd en op aangeven van Melissa zet Fleur de 3 - 1 op het scorebord.

De hagelbui is daarna snel over, maar de storm houdt aan. Helpman blijft de druk verder opvoeren en als ze in de 23e minuut de achterstand weer tot een doelpunt verkleind, begint de Sweach toch wat te wankelen. Anna keept vandaag echter een voortreffelijke wedstrijd en weet zo met behulp van de paal en lat de gelijkmaker te voorkomen.

De Sweach komt er zo nu en dan met een counter goed uit en een kleine tien minuten voor tijd lijkt de wedstrijd beslist te worden. Wederom wordt Fleur vrij voor de keeper gezet en gelukkig heeft ze niet al te veel tijd om na te denken. Ze haalt direct uit met haar ‘slechte’ been en tekent zo voor de 4 - 2.

Helpman weet echter niet van opgeven en blijft op zoek naar de gaatjes in de defensie en in de 46e minuut weten ze wederom een aansluitingstreffer te maken. Er is echter niet veel tijd meer en even later fluit de heer Bergsma voor het eindsignaal en is de verrassende overwinning een feit.

Dat voelt toch wel heel goed, winnen van de kampioen.