Datum

5 oktober 2019 13:00

Accommodatie

Onbekend

Na vijf overwinningen op rij moet de Sweach haar meerdere erkennen in HHC Hardenberg en leidt met 1 - 2 een kleine, maar pijnlijke nederlaag.

HHC Hardenberg een club die meer leden heeft dan Nijbeets inwoners, die zullen toch wel een mooi team op de been kunnen brengen en dat is dan ook het geval. In een boeiend gevecht geven beide teams elkaar weinig toe. Over het hele veld worden felle duels uitgevochten en daar waar de afgelopen wedstrijden er legio kansen werden gecreëerd, zijn deze maal de kansjes spaarzaam.

Voor de kenners valt er echter genoeg te genieten. Naast de elf pareltjes van de Sweach lopen er bij HHC ook een paar meiden rond die wel wat kunnen. Zo weet de keepster de bal neer te leggen waar ze wil en neemt zelfs de vrije trappen halverwege de eigen helft. Ook de rechtsvoor weet er wel raad mee en dat blijkt vooral bij de hoekschoppen waar HHC flink op getraind heeft en de looplijnen goed zijn ingestudeerd.

Na een klein half uur spelen weten de voorwaartsen van de Sweach toch door de achterste linie van HHC te breken. Maike bedient Melissa en die schuift de bal beheerst langs de keeper, 1 - 0.

Na de rust trekt de HHC het initiatief naar zich toe. Met een flinke dosis energie wordt de Sweach onder druk gezet en al vroeg in de tweede helft wordt er door een van onze meiden aan de rem getrokken. HHC krijgt op zo’n twintig meter van het doel een vrije trap. Daar weten ze wel raad mee en de bal wordt netjes in de kruising geschoten, 1 - 1.

Bij de Sweach kruipt er vervolgens wat onrust in het spel en is het moeilijk om de combinaties te maken. HHC blijft fanatiek jagen en na een kwartier spelen wordt de druk te groot, de bal ongeluk ingeleverd en straft HHC de fout direct af, 1 - 2.

De Sweach probeert zich hierna weer op te richten, maar HHC blijft scherp en geconcentreerd, waardoor de ruimtes klein blijven. Langzaam maar zeker begint het publiek van de Sweach zich steeds meer te roeren en probeert de meiden naar voren te stuwen. Tien minuten voor tijd lijkt de gelijkmaker in de maak. Het publiek staat al te juichen, maar via de binnenkant van de paal beland de bal in de handen van de keeper. Helaas…

Ps. Gelukkig was de tegenstander op de hoogte van het feit dat het de week van de scheidsrechter was en hadden zij een doosje Merci meegenomen voor de scheidsrechter. Robert bedankt voor het fluiten en HHC bedankt voor de attentie.