Datum

28 september 2019 9:30

Accommodatie

Onbekend

In een doelpuntenrijke wedstrijd trekt de Sweach uiteindelijk toch aan het langste eind en wordt ACV met 4 - 7 terzijde geschoven.

In alle vroegte vertrekken we naar ACV in Assen, een roemrijke club die ooit 2 keer algemeen amateurkampioen van Nederland is geworden. Het is dan ook een eer dat we op het hoofdveld onze opwachting mogen maken, waar op de tribunes ruimte is voor zeker drieduizend supporters… Helaas zijn er slechts drie mee gekomen, maar die genieten volop.

Door ziekte en afwezigheid zijn er een paar wijzigingen in het team doorgevoerd en daarnaast is de tegenstander een onbekende dat in het begin is het wel even zoeken. Bovendien blijkt dat ACV over een paar vaardige spitsen beschikt. Zij  weten in de tiende minuut al de eerste bres te slaan in de verdediging van de Sweach en de 1 - 0 aan te tekenen. Een kleine tegenslag voor de onzen.

Dit heeft echter alleen maar een positief effect op het spel van de Sweach. De Sweach gooit er een schepje bovenop en laat het balletje wat sneller rollen. Vijf minuten later wordt de stand weer in evenwicht gebracht. Met een droge knal, vanaf de rand zestien, tekent Tess voor de 1 - 1.

Vervolgens laat de Sweach de teugels weer wat vieren en dat blijkt op dit niveau niet meer te kunnen. Nog geen drie minuten later staan de onzen wat beteuterd te kijken. Een diepe bal, een sprintje en dan de bal rustig langs de keeper leggen, 2 - 1. De Sweach moet weer in de achtervolging.

De mouwen worden voor de tweede maal opgestroopt. Vol energie knokte de Sweach zich weer terug en wordt ACV flink onder druk gezet. Even voor het half uur leidt dit tot een slippertje van de keepster van ACV. Marrit is er als de kippen bij om gebruik te maken van dit buitenkansje en tikt de losgelaten bal netjes tegen de touwen, 2 - 2.

Ditmaal blijft de Sweach de concentratie vasthouden en houdt het de druk er op. Vijf minuten voor het rustsignaal heeft dit resultaat. Tess, nu vanaf de linkerkant, weet met een droge knal voor de voorsprong en ruststand te zorgen, 2 - 3.

In de tweede helft is het even de vraag welke kant de wedstrijd op zal vallen, maar als Melissa in de 57e minuut met een fraaie stiftje voor de 2 - 4 zorgt ontstaat even het gevoel dat de wedstrijd gespeeld is.

Ondertussen komen er donkere wolken onze kant op drijven. De regen die hieruit valt, valt echter in het niet bij de doelpuntenregen op het veld. In de zeventigste minuut maakt ACV de aansluitingstreffer, schiet Melissa twee minuten later de 3 - 5 binnen en nog eens twee minuten later weet ACV alweer een aansluitingstreffer te maken, waarna Fleur met haar eerste van het seizoen enkele minuten later de 4 - 6 binnen schiet. De donkere wolken drijven over en de wedstrijd is gespeeld.

Vijf minuten voor tijd wordt de wedstrijd definitief in het slot gegooid als Melissa met haar derde van de dag voor de 4 - 7 zorgt.

Wederom een goed resultaat, waarbij de meiden hebben laten zien dat met een flinke dosis wilskracht een achterstand niet onoverkomelijk is.