Datum

21 september 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen weet de Sweach op de Boskfinnen een verdiende overwinning op Gomos te boeken: 5 - 3.

Tijdens de warming-up staan de koppies allemaal strak. Bij het 5 tegen 5 wordt de bal lekker rond gespeeld en gaat van voet tot voet, waarbij er volop bewogen wordt en een keer raken de maat is. De wedstrijd is nog niet eens begonnen en het is nu al genieten.

Vanaf de aftrap ontspint zich een boeiend duel, waarin beide teams er volle bak voor gaan. Er worden stevige duels uitgevochten en voor de Sweach is het even schakelen, maar vanaf het begin is het duidelijk dat de Sweach het voetballend wil oplossen.

Even na het half uur laat de Sweach zien hoe simpel voetbal kan zijn. Strak inspelen, zuiver passen en geen getreuzel. Zo steekt de Sweach in no-time het veld over, wordt Maike in stelling gebracht, die koel afdrukt en de Sweach op 1 - 0 brengt.

Niet veel later wordt Famke ter hoogte van de middenlijn gevloerd. Zij neemt vervolgens zelf de vrije trap en legt deze met veel gevoel net achter de laatste linie van Gomos neer. Maike reageert alert en brengt zo de stand binnen 5 minuten op 2 - 0. De Sweach lijkt met een comfortabele voorsprong de rust in te kunnen.

Helaas, de euforie is iets te groot en daardoor ontbreekt de scherpte even. Vanaf de aftrap weet Gomos de aansluitingstreffer te scoren en de ruststand op 2 - 1 te brengen.

Na de rust is de scherpte weer volledig terug. Na een schoonheid van een aanval over veel schijven mag Melissa deze keer de trekker overhalen, 3 - 1 en niet veel later tekent zij na een slim genomen hoekschop ook voor de 4 - 1.

De wedstrijd lijkt zo na tien minuten in de tweede helft gespeeld, waarop de coach, in verband met wat pijntjes her en der, enkele wisselingen doorvoert. Dit verstoort het ritme bij de Sweach en hierdoor weet Gomos zich weer in de strijd te knokken. Halverwege de tweede helft weten ze zelfs het gaatje in de defensie van de Sweach te vinden en de achterstand te verkleinen tot 4 - 2. Gelukkig volgt direct een drinkpauze zodat Henk de meiden nog een paar laatste aanwijzingen kan geven.

De strijd krijgt hierna een zeer open karakter en beide teams weten de nodige mogelijkheden te creëren. Waar de Sweach nalaat de definitieve nekslag uit te delen weet Gomos een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer te scoren, 4 - 3. Het publiek begint al wat onrustig te worden en Henk is er ook niet meer helemaal gerust op en hij besluit nog een laatste wijziging door te brengen.

De Sweach weet hierdoor de wedstrijd weer in de handen te krijgen en zet aan voor een slotoffensief. Het publiek laat vervolgens ook flink van zich horen en pakt de rol als 12 vrouw fanatiek op. Dit geeft net het extra steuntje in de rug om te laten zien dat er vandaag maar een ploeg recht heeft op de drie punten.

Kort voor tijd wordt het pleit definitief geslecht. Na een snelle aanval weet Melissa Marrit te vinden en die schiet bekeken de 5 - 3 binnen. Niet veel later volgt het eindsignaal en stappen de meiden met een goed gevoel van het veld.

Ik heb genoten, van allen!

JC: “Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen”