De Bosk 20
9281NR
HARKEMA
tel. 0512-361990

In een eenzijdig duel pakt de Sweach eenvoudig de winst tegen Harkemase Boys, 1 – 5.

De gedachten van velen dwaalden al wat af naar de wedstrijd van volgende week. De concentratie en scherpte was vandaag dan ook niet helemaal wat het moest zijn. Bovendien was het behoorlijk warm op het kunstgras, dat de Sweach liep wat minder gemotiveerd rond dan we gewend zijn. Daarnaast was het klasseverschil tussen beide ploegen vandaag wel erg groot en hoefde de Sweach ook niet voluit te gaan.

Al in de zesde minuut kwam de Sweach op voorsprong. Ter hoogte van de middellijn ontfutselde Melissa de bal van de voorstopper van de Boys en wist vervolgens een weg te vinden naar het doel en de 0 – 1 binnen te schieten.

Nog voor er een kwartier gespeeld was leek ze ook haar tweede binnen te schieten. Ilse D. legde de bal netjes te terug en Melissa nam de bal vol op de pantoffel. Helaas belandde haar knal op de deklat.

Daarna kreeg de Sweach ook nog de nodige kansen om verder uit te lopen, maar de absolute scherpte ontbrak. De Boys kregen weinig ruimte van de laatste linie van de Sweach dat de 0 – 1 bleef lang op het scorebord staan.  Vlak voor de rust werd de voorsprong dan toch eindelijk verdubbeld. Uit een hoekschop van Maike kopte Fleur de bal snoeihard tegen de touwen, 0 – 2.

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld amper, al had Henk met het oog op de wedstrijd van volgende week wel wat veranderingen doorgevoerd. Zo mocht Ilse D. weer eens in de punt van de aanval spelen en liet ze zien daar ook prima uit de voeten te kunnen. Na een kwartier kwam Jildou goed door over rechts speelde goed in op Ilse D., die vervolgens met een geplaatst schot de 0 – 3 aantekende.

Voor de Sweach was daarmee de wedstrijd wel gespeeld, maar de Boys beet toch nog even van zich af. Enkele minuten na de treffer van Ilse D. kwamen ze gevaarlijk door. In eerste instantie wist Anna nog redding te brengen, maar bij de rebound werd ze kansloos gelaten, 1 – 3.

Verder liet de Sweach het niet komen. Met nog een dik kwartier te spelen zette Jeslher aan, liet de verdeging haar hielen zien en schoot netjes binnen, 1 – 4. Vijf minuten later beleefden we het hoogtepunt van de wedstrijd. Een strakke bal van Maike werd te midden van enkele verdedigsters door Ilse D. op een fraaie manier onder controle gebracht, waarbij ze de vrije ruimte vond voor een schot, dat zuiver in de hoek werd geschoten, 1 – 5.

Punten in de knip, snel naar de Boskfinnen en daar nog gezellig alvast wat vooruit blikken op volgende week zaterdag.