Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

In een wedstrijd waarin beide teams niet meer echt hoefden was Burgum de gelukkigste en wist op de Boskfinnen de Sweach de punten te ontfutselen, 1 – 2.

Het was een bijzondere avond. Twee teams tegenover elkaar die inmiddels beide een titel te pakken hadden, de Sweach glorieuze winnaar van de beker en Burgum de kampioen van de regulier competitie. Bovendien was het de laatste officiële wedstrijd van het seizoen en daarmee voorlopig ook de laatste wedstrijd van het zaterdagteam Vrouwen 1 van de Sweach.

Bij de Sweach was er besloten om er voor al een leuke en gezellige wedstrijd van te maken. Henk liet de teugels vieren en de meiden mochten zelf bepalen hoe ze de wedstrijd in wilden gaan, waarop besloten was om het lot te laten bepalen. Er stond dan ook een bijzondere formatie op het veld, waarbij alleen Anna haar vaste plekje onder de lat had.

Ondanks dat de meeste meiden op een voor hun ongebruikelijke positie stonden was de inzet er niet minder om en dat leidde indirect ook de 0 – 1 in. Jeslher en Melissa, die beide in de achterste linie stonden gingen beide voor de bal, waarbij ze flink tegen elkaar botsten en tegen de vlakte gingen, waarna de linkerspits van Burgum optimaal profiteerde en de vrije bal tegen de touwen schoot. Voor Jeslher was dit ook gelijk het einde van de wedstrijd, want die bleek niet verder te kunnen.

Halverwege de eerste helft leek de Sweach terug te komen. Na een mooi opgezette aanval kwam Ilse B. in scoringspositie, maar haar inzet verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Even later wist Burgum via een snel uitgevoerde aanval het net wel te vinden en vergrote het daarmee de voorsprong.

Voor de rust probeerde de Sweach nog terug te komen en was het Ilse D., die de laatste wedstrijden flink op schot is, die tweemaal dicht bij een treffer was. In de 37e minuut ranselde haar inzet de lat en vlak voor de rust wist de keepster van Burgum knap redding te brengen.

In de rust werd door Burgum besloten om de lootjes er ook bij te pakken en zo werd de formatie daar voor de tweede helft flink gewijzigd. Al snel leek de Sweach hier van te profiteren. In de derde minuut werd Hester in de zestien gevloerd en kreeg de Sweach een strafschop, maar deze verdween helaas net over het doel.

De Sweach bleef daarna hard werken en was in de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij. Lange tijd wist ze het overwicht niet om te zetten in een concreet resultaat, maar een klein kwartier voor het einde kreeg Ilse D. de ruimte voor een schot en schoot heerlijk de 1 – 2 binnen.

In het laatste kwartier bleef de Sweach op zoek naar de gelijkmaker, maar vandaag bleken de punten niet het meest belangrijke. Er werd dan ook niet gewisseld om resultaat te halen, maar om op gepaste wijze afscheid te kunnen nemen van twee van de dragende speelsters van dit team. Zo kregen Famke en Maike vijf minuten voor tijd hun publiekswissel en verlieten zij onder luid applaus het veld.

Meiden bedankt voor de gezamenlijke reis die we hebben mogen maken. Ik heb er van genoten.