Vrouwen beker 1e ronde Groep 3 1e KO Ronde

De Bosk 20
9281NR
HARKEMA
tel. 0512-361990

In de eerste knock-out ronde van de beker werd Harkema Opeinde op de Bosk met royale cijfers opzij gezet, 3 – 9.

In de voorbeschouwingen was er wat vrees voor de aanvallende kwaliteiten van Harkema Opeinde. In de poulefase hadden ze drie keer gewonnen en in alle wedstrijden vier doelpunten gemaakt. Ook de competitie waren ze voortvarend gestart met een doelsaldo van +14 na twee speelronden, dat het beloofde een uitdagende middag te worden.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Op het middenveld werd een zware slag geleverd en door beide ploegen geknokt voor elke meter. Sharon had het dan ook behoorlijk druk met haar wonderwater.

Na een kleine twintig minuten wist Harkema op voorsprong te komen en dat was wel even een tikkie voor de Sweach. Vanaf de tribune werden de meiden van de Sweach echter hartstochtelijk toegejuicht en dus werden de mouwen nog wat verder opgestroopt.

Voor het half uur gespeeld was had de Sweach de achterstand omgedraaid. Na goed doorzetten bracht Selma Melissa in stelling en die schoot hard raak, 1 – 1. Even later werd de bal half terug gespeeld op de laatste vrouw van Harkema, zette Melissa goed druk, veroverde de bal en passeerde de keepster voor de tweede maal, 1 – 2.

Een kleine tien minuten voor rust leek de Sweach op rozen te zitten. Na een mooie aanval van de Sweach rondde Melissa haar hattrick af, 1 – 3. Harkema gaf het echter niet op en wist voor rust de aansluitingstreffer nog te maken en dit beloofde nog wat voor de tweede helft.

Iets na een kwartier in de tweede helft waren er vijf wonderbaarlijke minuten. Eerst schoot Melissa na een goede actie de bal vanaf de zestien hard in de bovenhoek, 2 – 4. Een minuut later lag de bal alweer op de middenstip nadat Harkema het net ook had doen bollen, 3 – 4. Vanaf de aftrap zette de Sweach de aanval weer op en wist een hoekschop af te dwingen. Uit de eerste vijf had de Sweach weinig rendement weten te halen, ondanks dat ze allemaal goed werden voor gegeven. De zesde werd echter op aangeven van Tess zuiver ingekopt door Melissa, 3 – 5.

Vervolgens was Harkema weer aan de beurt, wist de Sweach onder druk te zetten en een vrije trap af te dwingen om zo'n 20 meter van het doel. Naomi nam de tijd om het muurtje te metselen, terwijl de bal door de vaardige spits van Harkema goed werd gelegd. De hard ingeschoten bal was echter net iets te hoog gericht, tot opluchting van de supporters van de Sweach.

Dit bleek vervolgens ook het breekpunt van de wedstrijd te zijn. Harkema kon het niet meer opbrengen om alle gaten dicht te lopen en de Sweach wist zich wel raad met de geboden ruimte. Met goede combinaties sneed de Sweach door de defensie van Harkema. Fleur die na een aantal weken afwezigheid in de tweede helft mocht invallen bracht met een zuivere pass Melissa in stelling en die was vandaag zo scherp als een mes, 3 – 6.

Vervolgens mocht Jeshler na een tikkie takkie aanval de score verder uit breiden, 3 – 7. Tess liep inmiddels wat op haar laatste benen en vond het niet meer de moeite waard om verder te lopen en schoot vanaf 20 meter de bal zuiver en hard in de kruising, 3 – 8. Het slotstuk was voor Jeshler, die met haar tweede van de dag, in de extra tijd, de eindscore op het bord zette, 3 – 9.

Een mooie zege en met vertrouwen wordt  uitgekeken naar de volgende ronde.