Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

Na een vroege achterstand weet de Sweach op sportpark Treffers Heech de wedstrijd tegen VIOD in de tweede helft naar zich toe te trekken, 1 – 2.

Sharon was er weer zeer druk mee geweest om er voor te zorgen dat we met een volledige selectie richting Driezum konden. Uiteindelijk vertrokken we met wat vertraging met drie auto's rechtstreeks naar Driezum en was er een veegauto die over Heerenveen en Leeuwarden reed om er voor te zorgen dat Ilse B, Fleur en Hester ook konden aansluiten. Aangekomen in Driezum werd het nieuwe wedstrijdtenue bewonderd en aangetrokken. En was het even kijken en voelen of het allemaal wel goed zat. De voorbereiding verliep dan ook niet helemaal naar wens van de technische leiding.

Het begin van de wedstrijd verliep vervolgens ook niet helemaal naar wens. Na tien minuten keek de Sweach al tegen een 1 – 0 achterstand aan en leek het even overlopen te worden. Na wat kleine wijzigingen wist de Sweach de controle achterin weer te vinden en hielden de ploegen elkaar in de eerste helft verder in balans. De Sweach wist wel wat kansjes af te dwingen, waarbij Famke nog het dichtst bij de gelijkmaker was. Op aangeven van Maike nam ze de bal vanaf de rand zestien in een keer op de slof, maar haar inzet was net te hoog en kuste de bovenkant van de lat. Daardoor hoefden we ook niet al te veel woorden meer vuil te maken over het onterechte signaal dat werd gegeven over buitenspel.

In de eerste minuten na rust probeerde VIOD gelijk verder afstand te nemen, maar de Sweach was niet van plan om te buigen. Bovendien wist de Sweach in de 54e minuut op gelijke hoogte te komen. Famke zette goed druk, veroverde de bal, speelde Melissa in, die handig om haar tegenstander heen draaide en vervolgens een fijne bal op Jeslher gaf. Die wist wel raad met dat buitenkansje en schoot de 1 – 1 binnen.

Daarna nam de Sweach de regie over de wedstrijd en wist het de nodige kansen af te dwingen. Halverwege de tweede helft leek de Sweach op voorsprong te komen, maar helaas had Ilse B. de bal voordat ze die binnenschoot net even met hand beroerd. Maike was vanuit een vrije trap ook nog dichtbij, maar de keepster van VIOD wist redding te brengen, al had ze daarna wel flink last van haar hand.

Tien minuten voor het verstrijken van de officiele speeltijd wist de Sweach verdiend op voorsprong te komen. Maike gaf een heerlijke steekballetje op Melissa en die schoot resoluut binnen, 1 – 2.

In het restant van de wedstrijd bleef het spannend en werd het soms ook wat grimmig. Met vereende kracht wist de Sweach de voorsprong vast te houden en bezorgde VIOD zo de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Voor VIOD, dat verwikkeld is in een spannende strijd om het kampioenschap met Burgum, een fikse kater en voor de Sweach drie welkome punten om aansluiting bij de top te houden.