Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

Een lekker combinerend de Sweach springt effectief met de kansen om en wint daardoor zeer royaal van ONT, 10 – 0.

Eindelijk mocht de Sweach weer eens een wedstrijd op de Boskfinnen spelen. De laatste keer was inmiddels alweer acht weken geleden en daar het toch eigenlijk altijd wel een feestje is om bij onze dames te komen kijken werd er een grote supportersschare verwacht. Bij de aftrap was het echter nog opvallend rustig, maar gelukkig was de A-side wel in grote getale aanwezig. Dat mocht het nodig zijn dan was de vocale support geregeld.

ONT trok in de eerste minuten het initiatief naar zich toe en wist al snel een paar keer gevaarlijk door te komen, maar bij de eerste de beste kans voor de Sweach was het gelijk raak. In de tiende minuut schoot Maike, op aangeven van Jeslher, de bal rustig en laag in de hoek, 1 – 0. Na een aantal weken niet gespeeld te hebben, was dat een fijne opsteker voor Maike.

Na de voorsprong nam de Sweach het heft volledig in handen en was het in de achttiende minuut wederom Maike die de bal rustig en laag in de hoek schoot, dit maal kwam de assist van Ilse. In de 26e minuut maakte Maike de hattrick vol, waarbij de bal, op aangeven van Famke, met een fraaie krul over de keepster werd geschoten, 3 – 0. Slechts een minuutje later vergrote Melissa, na een mooie steekbal van Maike, de voorsprong naar 4 – 0.

ONT wist zich geen raad met het lekker combinerend de Sweach en kwamen de bezoekers al een keer onder de druk uit, dan greep de achterste linie van de Sweach goed in. Hester en Nina moesten in het begin van het seizoen nog wat wennen aan het fysiek zwaardere spel, maar weten zich inmiddels zeer verdienstelijk staande te houden. Vlak voor rust leek ONT toch het gaatje in de defensie gevonden te hebben. Anna was echter waakzaam, liet zich niet verrassen en zorgde er zo voor dat de rust ongeschonden gehaald werd.

Na de rust bleef de Sweach de druk er op houden en breidde de voorsprong gestaag uit. Na een kwartier gooide Melissa de turbo er even op en liep ze de hele defensie van ONT er uit en tekende de 5 – 0 aan. Jeslher, die vandaag ook weer bergen energie verzette en de druk op de defensie hield, zorgde er voor dat Fleur in de 64e minuut in bal bezit kwam. Fleur liet vervolgens haar tegenstandster de hielen zien en schoot zuiver raak, 6 – 0.

De volgende twee treffers, in de 68e en 81 minuut, kwamen tot stand via een aantal mooie combinaties, waarbij Famke de 7 – 0 maakte en Tess de 8 – 0. Na haar eerste tekende Tess twee minuten later haar tweede aan. Met een heerlijke streep, vanaf een meter of vijfentwintig, schoot ze de bal strak in het kruis, 9 – 0. Het slotstuk was voor Jeslher, die vijf minuten voor tijd door Ilse een niet te missen kans werd geboden, 10 – 0.

Na enkele weifelende eerste minuten bleek de Sweach zo heer en meester te zijn op de Boskfinnen en werd een onverwacht grote overwinning gehaald. Gelukkig stroomde het publiek na de 1 – 0 ook toe, velen hadden nog even gewacht totdat de laatste buien daadwerkelijk over getrokken waren, en zo stapte de Sweach onder luid applaus het veld af.