Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

Na een boeiend duel moet de Sweach zich na 90 minuten gewonnen geven tegen ST Drachten/Drachtster Boys/Boornbergum, 2 – 4.

Na het nodige gepuzzel was het toch gelukt om

• een datum te vinden om de wedstrijd te spelen,

• voldoende speelsters die mee konden doen

• en een tactisch concept om de Drachten te bestrijden.

In de eerste helft hielden beide ploeg elkaar goed in bedwang en werden er weinig kansen afgedwongen. Al vroeg in de wedstrijd was de Sweach echter wel dicht bij een voorsprong, een inzet van Jildou vloog slechts enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Na iets meer dan een half uur wist de Sweach toch op voorsprong te komen. Van zo'n 20 meter schoot Melissa de bal met een mooie curve over de verraste keepster van Drachten, 1 – 0.

In de tweede helft werden de ruimtes een stuk groter en kreeg de Sweach het moeilijk om het allemaal nog te belopen. Na een klein kwartier spelen wist Drachten na een goede aanval dan ook op gelijke hoogte te komen, 1 – 1. De Sweach wist echter razendsnel weer op voorsprong te komen, want nog geen minuut later schoot Jeshler de 2 – 1 tegen de touwen.

Halverwege de tweede helft werd Riemkje licht aangetikt, waardoor ze haar verdedigende werk niet kon uitvoeren, Drachten vrij doortocht kreeg, de situatie goed wist uit te spelen en de gelijkmaker binnen wist te tikken, 2 – 2.

Een kwartier voor tijd trok Drachten de wedstrijd naar zich toe. Uit de kluts, na een hoekschop, werd de 2 – 3 binnen gewerkt. De Sweach probeerde vervolgens vol energie de gelijkmaker te vinden, maar had moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Nadat Drachten uit een hoekschop de 2 – 4 had binnen gekopt, verdween het geloof bij de Sweach en konden onze meiden de wedstrijd geen wending meer geven.

De Sweach ziet de achterstand op de koploper VIOD hierdoor verder oplopen en Drachten dichter naderen. Helaas een gevoelige nederlaag om de topposities in de competitie.

Hopelijk is een ieder komende woensdag weer voldoende hersteld als de bekertopper tegen VIOD op het programma staat. Ook dat belooft een boeiend duel te worden.