Datum

10 oktober 2020 12:00

Accommodatie

Onbekend

In een spannende strijd moet De Sweach uiteindelijk toch het hoofd buigen en verliest met 2 - 3 van Blauw-Wit.

Desolaat is het beeld als ik zaterdagochtend om elf uur de Boskfinnen op wandel. Een complex dat zijn beste tijd heeft gehad, geen fietsen in de rekken en niemand aanwezig. Een beetje teneergeslagen en met een onbestendig gevoel loop ik verder.

Als ik de hoek om stap zie ik de vlag van de Sweach fier in de top wapperen, gelukkig. Even later beginnen de meiden langzaam het terrein op te druppelen en komt er weer wat levendigheid op de Boskfinnen. Op het moment dat de warming-up is begonnen weten we dat het weer gewoon een wedstrijddag is. Beide teams hebben de muziek mee genomen en laten deze over het veld schalen.

In het begin is het even aftasten, maar de Sweach weet al snel op voorsprong te komen. Goed jagen brengt Maike in balbezit en die weet in drie pogingen de keeper te passeren, 1 - 0. Enkele minuten later is de stand echter al weer gelijk getrokken. Een van de aanvalsters van de Blauw-Wit schiet de bal uit de draai in de touwen, 1 - 1. Het vuurwerk is dan echter nog niet afgelopen, want in de zestiende minuut komt de Sweach weer op voorsprong. Maike schiet van grote afstand een indirecte vrije trap op het doel. De keepster van Blauw-Wit probeert deze bal te stoppen, weet de bal wel van koers te veranderen, maar onvoldoende en zo komt de stand op 2 - 1.

Daarna houden beiden ploegen elkaar behoorlijk in de greep en worden er weinig kansen meer gecreëerd. De grootste kans is voor Anneke en op het moment dat zij in de 28e minuut de bal krijgt zit de bank van de Sweach vergenoegd te kijken. Gaat de Sweach de voorsprong verder uitbreiden? De grote ruimte die Anneke heeft brengt de scheids echter in verwarring en die fluit voor buitenspel. De grensrechter van Blauw-Wit staat wat verwonderd te kijken, want die had heel bewust zijn vlag omlaag gehouden.

In de tweede helft wordt het spelbeeld uit de eerste helft voort gezet. Beide ploegen geven weinig weg en er wordt voor elke meter gestreden. In het laatste kwart van de wedstrijd zien we het wedstrijdbeeld veranderen. Bij de Sweach beginnen de driehoekjes weer wat beter te lopen en weten ze weer wat meer ruimte voor zichzelf te creëren. De 2 - 2 in de 73e minuut is dan ook een tegenvaller. Een van afstand geschoten bal verdwijnt langs de binnenkant van de paal en zo komt Blauw-Wit op gelijke hoogte.

In het laatste kwartier gooit de Sweach het tempo verder omhoog en weet daardoor de nodige kansen te creëren en is het wachten op het doelpunt. Helaas valt deze aan de andere kant. Halverwege de eigen helft geeft de Sweach een vrije trap weg en tot veler verassing verdwijnt deze in ene keer achter onze keeper, 2 - 3.

In de laatste vijf minuten geeft de Sweach nog alles, maar weet helaas de gelijkmaker niet meer binnen te werken. En zo moet de Sweach vandaag haar meerdere in Blauw-Wit erkennen.

Bij het verlaten van het terrein is het teneergeslagen gevoel verdwenen. Het laatste kwart van de wedstrijd geeft een goede basis voor de toekomst. Het onbestendige gevoel ben ik echter nog niet helemaal kwijt…