Datum

5 september 2020 13:30

Accommodatie

Onbekend

In de bekerwedstrijd tegen Harkema-Opeinde is de Sweach een paar maatjes te groot en wint de Sweach met 0 - 6 op de Bosk.

Zaterdag 5 september is het dan eindelijk zover. Na een lange periode zonder voetbal, vanwege de Corona crisis, mogen de meiden van de Sweach weer de wei in voor een officiële wedstrijd. Een mijlpaal voor de club, want de meiden zijn dit jaar ingeschreven als een senioren team en daarmee wordt er door de vrouwen afdeling voor het eerst sinds 2014 weer met een standaardelftal op de zaterdagmiddag gespeeld.

Ondanks dat een aantal toch wel eens een wedstrijd met het vrijdagavond vrouwenteam heeft gespeeld, en er zelfs twee bij zijn die in 2014 al hun eerste wedstrijd bij de senioren hebben gespeeld, maken de meiden voor de wedstrijd een gespannen indruk. Gelukkig weet Sharon, die vandaag als gelegenheidscoach mee is, de meiden voldoende op hun gemak te stellen. De belangrijkste boodschap voor de wedstrijd is om vooral lekker te voetballen.

De mooie combinaties en driehoekjes lopen nog niet helemaal zoals we gewend zijn. De lange periode zonder wedstrijden, de aanpassingen in de opstelling en de fysieke tegenstander hebben zo hun impact op het spel van de Sweach. Gelukkig zijn de meiden het voetballen niet helemaal verleerd en wordt er al vroeg in de wedstrijd een voorsprong genomen en schiet Melissa halverwege de eerste helft met haar tweede de stand naar 0 - 2.
Harkema-Opeinde probeert met diepe ballen een bres te slaan in de verdediging van de Sweach. Onder leiding van Rinske weet de verdediging echter eenvoudig stand te houden, waardoor Tess op de goal een zeer rustige eerste helft heeft.
Tien minuten voor de rust wordt de voorsprong verder uitgebreid, met een goed gemikte kopbal maakt Berber de 0 - 3 en zet daarmee de ruststand op het scorebord. Het gevoel is dat de wedstrijd wel gespeeld is.

Ondanks wat wisselingen in de formatie, met dank aan de vrijdagavond dames, blijft de Sweach ook in de tweede helft het wedstrijdbeeld bepalen. In de 55e minuut maakt Maike op voorgegevenvan Melissa de 0 - 4 en rond de zeventigste minuut tikt Marrit de 0 - 5 binnen.
Het tempo is dan inmiddels volledig uit de wedstrijd. Door de vele blessure behandelingen kabbelt de wedstrijd traag naar het einde. Gelukkig is het goed weer en is het langs de lijn weer gezellig, dat de ruim opgekomen supporters van de Sweach hangen loom wat over de hekken als ze in de 80e minuut toch nog even een keer de handen op elkaar moeten brengen. Met haar derde van de dag zet Melissa de 0 - 6 eindstand op het scorebord.

Na afloop zijn er bij de Sweach louter blije gezichten. Eindelijk weer eens gevoetbald, gewonnen (en ook nog zonder tegendoelpunt) en een rondje verder in de beker. De meiden van de Sweach laten weer van zich horen!