Elingsloane 67
9251MN
BURGUM
tel. 0511-462150

In en tegen Burgum wist de Sweach de lijn van de afgelopen weken niet doorzetten en verloor het op sportpark het Koningsland met 5 – 2.

Door het midweekse verlies van VIOD ligt de strijd om het kampioenschap weer volledig open. Daarom stond er voor zowel Burgum als de Sweach veel op het spel. Wilde de Sweach serieus mee blijven doen, dan was winst eigenlijk wel noodzakelijk.

De Sweach begon goed aan de wedstrijd en wist een aantal keren combinerend door te komen. In de zevende minuut leverde dit al een mooie kans op. Ilse D. wist Maike te vinden, die zich handig vrij speelde, maar vervolgens zag dat haar inzet net aan de verkeerde kant van de paal verdween. Halverwege de eerste helft bracht Burgum al een aantal verse krachten binnen de lijnen en wist het langzaam maar zeker het initiatief over te nemen.

Vlak voor rust ging het vervolgens voor de Sweach helemaal mis. Burgum wist binnen twee minuten maximaal te profiteren van twee kleine foutjes en schoot in de 40e minuut de 1 – 0 achter Anna en even later de 2 – 0. Daarnaast zag de Sweach Rinske ook nog uitvallen en moest er achterin het een en ander verschoven worden.

In de tweede helft probeerde de Sweach het tij nog te keren, maar daardoor gaf het ook meer ruimte weg en zo wist Burgum in de 57e minuut op 3 – 0 te komen, al leek er aan dat doelpunt wel een luchtje van buitenspel te hangen. Vier minuten later wist de Sweach de marge weer op twee te brengen. Tess, die er lange tijd uit was geweest, liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn en schoot de bal beheerst binnen, 3 – 1.

Even gloorde er weer hoop, maar toen niet veel later de 4 – 1 ook viel was de wedstijd wel gespeeld. De 4 – 2 van Hester, haar eerste van het seizoen, was er dan ook meer een voor de statistieken dan voor de wedstrijd. In de extra tijd maakte Burgum ook nog de 5 – 2.

Helaas kon de Sweach vandaag de punten niet pakken en lijkt de achterstand op Burgum en VIOD te groot, ondanks dat er nog wel wat onderlinge duels staan, om nog voor de titel te kunnen strijden. Komende week de wonden maar even likken en daarna weer de borst naar voren om het seizoen mooi af te maken.