Vrouwen beker 2e ronde Groep 3 Tussenronde

Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

Met een 3 – 1 zege op The Knickerbockers plaatsen de vrouwen van de Sweach zich voor de achtste finales van de beker.

Nadat de wedstrijd al twee keer verschoven was kon op woensdagavond 8 februari de wedstrijd tegen The Knickerbockers (TKB) eindelijk gespeeld worden. Het was voor sommigen wel wat gedoe om op tijd te komen, want de schoolsverplichtingen houden geen rekening met doordeweekse avondactiviteiten. Nou maar hopen dat Fleur haar tentamen er niet teveel onder geleden heeft.

Terwijl de supporters hun plek nog zochten kreeg de Sweach al een flinke tik te verwerken. In de vierde minuut kwam TKB gevaarlijk over rechts door en wist de bal vervolgens ook nog tegen de touwen te schieten, 0 – 1. De Sweach had moeite om grip op de wedstrijd te krijgen en wist in het eerste kwart van de wedstrijd slechts sporadisch voor gevaar te zorgen.

In het tweede kwart wist de Sweach iets beter door te komen, maar echt gevaar en uitgespeelde kansen bleven uit. De wedstrijd zat een beetje op slot en er gebeurde niet zoveel waar de verslaggever melding van moest maken dat vijf minuten voor de rust liep deze dan ook rustig naar de kantine om de thee en ranja klaar te maken en zijn neventaak, de kantinedienst, te vervullen.

In de rust was het allemaal een beetje hectisch, want de trouwe supporters hadden allemaal wel behoefte aan een warm bakje koffie of thee. Het was tenslotte weer frisjes langs de lijn. Nadat een ieder was voorzien was, was er toch nog wat ruimte voor een praatje en kwam de stand ook nog even langs. Met grote ogen stond uw verslaggever te kijken, 2 – 1 voor de Sweach. Hij had het idee dat ie behoorlijk genept werd. Edoch, dat bleek absoluut niet het geval.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft had Melissa eerst met een bekeken schot de stand gelijk getrokken en daarna had Fleur de bal uit een hoekschop met haar neus, dat kunstlicht verblind soms wel eens een beetje, tegen de touwen gekopt en zo had de Sweach in enkele minuten de schade hersteld en een voorsprong genomen.

Na een kleine twintig minuten in de tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist. Met een fraaie crossbal stuurde Maike Ilse de diepte in. Die zag haar inzet nog gekeerd worden door de keepster van TKB, maar Jeshler was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken, 3 – 1.

Daarna verwaterd de wedstrijd wat. De Sweach hoefde niet meer en TKB wist er niet echt een slotoffensief uit te persen en zo bleef de 3 – 1 op het scorebord staan, waarmee de Sweach zich voor de volgende ronde in de beker plaatste.

We zijn benieuwd welke de tegenstander er voor de volgende ronde uit de koker rolt.