Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

Op een toch wat guur de Boskfinnen pakt de Sweach tegen Blauw Wit de drie punten, 4 – 0.

Vrijdag had de lente zich laten zien, bijna geen wind, lekker temperatuurtje en de zon die er regelmatig bij was. Voor de zaterdag werd hetzelfde verwacht, maar dat viel toch wat tegen en zo togen we met de dikke muts en de winterjas naar het complex, het was guur.

In de eerste helft had de Sweach de boel achterin weer goed onder controle en gaf het weinig kansen weg. De Sweach wist met een aantal fijne combinaties de druk op Blauw Wit flink op te voeren. Rond de achtste minuut had Blauw Wit een overtreding nodig om het gevaar te stoppen. Maike wist uit de vrije trap Famke te bereiken die met het hoofd de 1 – 0 aantekende (red. de statistieken zijn op dit punt niet helemaal helder, maar na een uur zoeken, is er nog geen verslag gevonden waarin Famke met het hoofd heeft gescoord en al is de rij aan doelpunten wat minder lang dan die van Maike dan is dit toch ook wel een hele bijzondere).

Halverwege de eerste helft werd de voorsprong verder vergroot. Na een mooie aanval over meerdere schijven bleef Maike oog in oog met de keepster van Blauw Wit ijzig koel en schoof de bal in de twintigste minuut beheerst binnen, 2 – 0. Zes minuten later werd de rust op het middenveld goed bewaard, waarna Famke met een mooie steekbal Melissa in de diepte aanspeelde. Melissa zette even aan en rondde fraai af, 3 – 0.

In de tweede helft bloedde de wedstrijd een beetje dood. Door de wind in de rug hadden de ballen in de diepte vaak net iets te veel snelheid. Daarnaast liet de keepster van Blauw Wit over het nodige talent te beschikken en zo werden er nog wel wat kansjes afgedwongen, maar leken scoren niet meer te gaan lukken. Bovendien hoefde de Sweach ook niet echt meer en werden er in dat kader ook wat wissels doorgevoerd.Vlak voor het verstrijken van tijd zette Melissa toch nog een punt op de wedstrijd door de 4 – 0 binnen te schieten.

Een degelijke overwinning, die vertrouwen geeft voor de komende periode.