Van Haersmasingel 40
9062GC
OENTSJERK
tel. 058-2562121

In een eenzijdige wedstrijd maakt de Sweach tegen Trynwalden één slippertje en wint eenvoudig met 1 – 10.

Ondanks dat er een aantal vaste krachten nog steeds geblesseerd zijn was, op basis van de uitslagen in de beker, de verwachting dat de Sweach de drie punten mee naar huis zou nemen. Al snel bleek dat de Sweach inderdaad een paar maatjes te groot was voor Trynwalden.

In de 11e minuut maakte Melissa al haar tweede en in dat tempo zou de tien met gemak gehaald worden. De Sweach bleef er daarna wel de druk op houden, maar Trynwalden wist lang een grotere achterstand te voorkomen. Vlak voor de pauze wist de Sweach pas de voorsprong verder te vergroten. Maike verontschuldigde zich al voor de niet helemaal lekker genomen hoekschop, maar door wat miscommunicatie bij Trynwalden bij de eerste paal viel de bal toch binnen, 0 – 3.

In de tweede helft moest de Sweach even wakker geschud worden. Het ging allemaal wat erg makkelijk en daardoor was de concentratie niet optimaal. Hier wist Trynwalden in de 49e minuut van te profiteren en de 1 – 3 tegen de touwen te schieten. Nog voordat de stand op het scorebord was bijgewerkt had Maike de marge echter al weer naar drie geschoten. De Sweach was dan ook goed wakker geschud en in het vervolg van de tweede helft werd het doel van Trynwalden flink onder vuur genomen. Nadat de rookwolken waren opgetrokken stond er een 1 – 10 eindstand op het scorebord (nog tweemaal Melissa en Tess en eenmaal Ilse en Maike).

De verwachting is dat het de komende weken een stuk zwaarder zal worden, maar het is fijn om de eerste drie punten in de pocket te hebben.