Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

De Sweach was wederom een paar maatjes te groot voor Trynwalden en pakte eenvoudig de zege, 11 – 0.

Eindelijk mocht er weer gevoetbald worden, na alle afgelastingen van de afgelopen weken. Gebrand stond de Sweach dan ook aan de aftrap. Dat was overigens niet het enige wat branden, want voor de wedstrijd moest de orde dienst her en der nog optreden om wat smeulende brandjes de kop in te drukken.

De Sweach zette vanaf het begin gelijk flink druk op Trynwalden. Daardoor stond het na een klein kwartier, door twee treffers van Jeslher en een van Ilse, al 3 – 0. Daarna bleef de Sweach op zoek naar meer, maar werd gelukkig voor Trynwalden het tempo van scoren wat gematigd.

Met de rust was de score wel verdubbeld. Even voor het half uur maakte Famke de 4 – 0 en acht minuten later had Maike ook tweemaal het net gevonden, 6 – 0.

Direct na de rust werd het gaspedaal door de Sweach flink ingedrukt en na een dik kwartier was het 10 – 0. Al in de eerste minuut na de rust maakte Ilse haar tweede, schoot Maike vier minuten later haar hatrrick vol, scoorde debutante Judith weer vier minuten later de negende en wist Ilse in de eenenzestigste minuut haar hattrick te maken.

Daarna nam de Sweach gas terug en kabbelde het wedstrijd rustig naar het einde. In de laatste minuten werd Hester nog naar het voren gestuurd, want die had een makkelijke wedstrijd gehad en nog wel wat energie over. En jawel het resulteerde ook nog in de elfde van de dag. Een lange bal werd door Hester goed gecontroleerd en voor gegeven, waarna Ilse met haar linker de 11 – 0 binnen schoot.

Een gemakkelijke overwinning, goed voor het zelfvertrouwen, maar de komende weken zal er wel wat meer gevraagd worden, want komende zaterdag komt de combinatie uit Drachten op bezoek en hier werd in de heenwedstrijd nog van verloren en staat woensdag 8 februari de bekerwedstrijd tegen de studenten uit Groningen op het programma. Mooie affiches waarbij we ook weer rekenen op de grote steun van onze supporters.