Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

Rond de rust beslist de Sweach de strijd tegen Ternaard en pakt uiteindelijk een royale zege, 7 – 1.

Ondanks dat het sportpark de Boskfinnen mooi beschut ligt tussen het dorp en het bos, stond er toch een straffe wind over het veld. Henk was dan ook duidelijk geweest in het strijdplan. Geen lange halen, maar overal op het veld de combinaties zoeken en met verzorgt spel Ternaard onder druk proberen te krijgen.

Helaas ging dit in het begin van de wedstrijd niet helemaal goed en kreeg Ternaard al snel wat kansen. Sprongen ze met de eerste nog wat slordig om, de tweede werd wel benut en zo stond de Sweach na 5 minuten al met 0 – 1 achter. De schade werd echter snel hersteld en ook hier moest het in tweeën. In de 6e minuut wist de keepster de inzet van Maike nog te stoppen, maar een minuut later scoorde ze alsnog met een fraaie gekrulde bal van een meter over twintig, 1 – 1.

In het vervolg van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar stevig in bedwang, al wist de Sweach met een aantal goed genomen hoekschoppen voor het nodige gevaar te zorgen en leek Ternaard tien minuten voor de rust op een doelpunt af te stevenen, maar bracht Naomi goed redding. Vlak voor de rust kwam de Sweach toch nog op voorsprong. Even buiten de zestien kreeg de Sweach een vrije trap, welke er door Maike feilloos werd in geschoten, 2 – 1.

In de tweede helft zagen we een totaal ander spelbeeld en werd Ternaard volledig overlopen. In de derde minuut liet Ilse weer even haar kwaliteit zien en schoot de bal beheerst binnen, 3 – 1. Even later, in de zesde minuut, kreeg de Sweach al de kans om verder uit te lopen, maar helaas schoot Maike de gegeven strafschop over. Niet getreurd, want de Sweach bleef de druk er op houden en in de zevende minuut verdween de bal als nog in de touwen. Net buiten de zestien haalde Famke vol uit en schoot de bal heerlijk in het kruis, 4 – 1 en volgens onze trouwe volger Henk Smit de mooiste van de dag.

Met de veilige marge van drie doelpunten was de wedstrijd wel gespeeld, De Sweach bleef echter geconcentreerd voetballen en was op zoek naar meer. Halverwege de tweede helft werd er bij Ternaard aan de noodrem getrokken en kreeg de Sweach op een vergelijkbare positie als in de eerste helft een vrije trap. De keepster van Ternaard stond al wat vertwijfeld naar de zijlijn te kijken waar ze het beste kon gaan staan, want die zag het gevaar al aan komen. En terecht, want met een feilloze trap maakte Maike de 5 – 1.

Drie minuten later was het alweer raak, een diepe bal werd door Maike opgepikt en dit liet zich niet aan de kant zetten en maakte zo de 6 – 1. Vlak voor het einde wist ze haar zuivere hattrick ook nog vol te maken en maakte ze op aangeven van Fleur de 7 – 1.

Een goed voetballend de Sweach bleek zo geen enkele moeite te hebben met de wind en een duidelijk zege binnen te halen. Er moest tenslotte ook nog wat recht gezet worden.