8939EZ
LEEUWARDEN
tel. 058-2122330

Op sportpark Wiarda is de Sweach een maatje te groot voor Blauw Wit 2, 0 – 3.

De aanloop naar de wedstrijd verloopt wat rommelig. Op Wiarda aangekomen is het eerst even zoeken naar de juiste ingang en vervolgens naar de juiste box, die dan ook nog gedeeld moet worden met wat jongens die een leider hebben die nogal wat aandacht vraagt. Nadat het tenue is aangetrokken en Henk het technische concept voor de wedstrijd heeft toegelicht wordt er buiten een hoekje gezocht om de warming-up te doen. En zo staan de mannen van Broekster Boys 1 wat verbaasd te kijken.

Als onze meiden al flink opgewarmd zijn, komt het bericht door dat de wedstrijd minimale een kwartier later begint, want eerder is het veld niet vrij. Dit wekt de nodige irritatie, want warm blijven met de ijzige temperaturen valt niet mee en het Nederlands elftal trapt om vier uur ook af en er zit niet zoveel ruimte in het schema.

Even over tweeën wordt er dan eindelijk afgetrapt, waarbij we dan wel de eer hebben dat we op het hoofdveld mogen spelen. De tribune die ruimte biedt aan zo'n 300 toeschouwers is echter matig gevuld...

De rommelige aanloop lijkt de Sweach geen goed gedaan te hebben. De felheid waarmee Harkemase Boys vorige week werd opgejaagd ontbreekt volledig en de wedstrijd begint dan ook zeer rustig. Even voor het kwartier leidt een slordigheid bij de Sweach zelfs een grote kans in voor Blauw Wit, maar met het nodige geluk weet de Sweach een achterstand te voorkomen.

Dit is voor de Sweach echter wel de waarschuwing die ze even nodig had. Het gas gaat even vol open en tien minuten later is de wedstrijd gespeeld. In de zeventiende minuut stuurt Famke Jeslher de diepte in. die laat de verdedigsters van Blauw Wit de hielen zien en tikt beheerst de openingstreffer binnen. Drie minuten later begint Melissa vanaf de middellijn een solo, passeert vier speelster van Blauw Wit en schuift de bal rustig langs de keepster. Niet veel later doet Maike ook nog een duit in het zakje. Op de hoek van de zestien schiet ze de bal met links met een mooie krul in de verste bovenhoek, 0 – 3.

Blauw Wit vraagt zich verbaasd af wat er opeens gebeurd is, zo een mooie kans en tien minuten later is de wedstrijd gespeeld. Zoals Bredero al zei, het kan verkeren.

De Sweach lijkt de drie wel voldoende te vinden en schakelt weer terug, waarna de wedstrijd rustig verder kabbelt. Vlak voor de rust krijgt Blauw Wit de uitgelezen kans om wat terug te doen. Een ingeschoten bal komt tegen de arm van Famke en na appél legt de scheidsrechter de bal op de stip. Anna besluit om niet te vroeg te duiken, blijkt vervolgens te kunnen blijven staan en vangt de bal eenvoudig op. Niet veel later, al in de 43e minuut, fluit de scheidsrechter voor de rust. Zo lopen we toch nog wat tijd in.

Na iets meer dan tien minuten in de tweede helft schrikt heel de Sweach op. Bij een hoekschop probeert Melissa de bal te pakken te krijgen, maar daarbij verdraait ze haar knie en moet helaas het veld afgedragen worden. Gelukkig zijn we vandaag met twaalf vertrokken, zodat we toch met elf door kunnen gaan.

Halverwege de tweede helft lijkt de Sweach nog een treffer te gaan maken. Van even buiten de zestien trapt Ilse de bal mooi richting de verre hoek. De keepster van Blauw Wit strekt zich echter volledig uit en weet de bal nog net uit de hoek te tikken. Ze krijgt daarvoor dan ook een staande ovatie.

Beide ploegen vinden het vervolgens eigenlijk wel prima en willen graag naar de warme kachel en achter de buis plaats nemen. De scheidsrechter blijkt in de tweede helft toch een man van de klok te zijn en zo wordt er na 7 minuten extra speeltijd eindelijk afgefloten.

Helaas het doelpunt van Memphis wordt door velen gemist.