Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

In een wedstrijd met twee gezichten neemt de Sweach in de eerste helft een beslissende voorsprong en verslaat Kollum met 4 – 2.

Eindelijk werd er weer afgetrapt, het was inmiddels al weer 4 weken geleden dat onze meiden het veld betraden voor de competitiewedstrijd tegen Ternaard. Gretig stonden ze dan ook aan de aftrap om tegen Kollum alles te geven om een goed resultaat te halen. Tot verrassing van velen was er voor het eerst ook nog een pupil van de week aanwezig die de aftrap verrichtte. De aanvragen daarvoor stromen inmiddels binnen.

In de eerst helft had de Sweach de wedstrijd volledig onder controle. Achterin werd er rustig opgebouwd om vervolgens de diepe bal te spelen dan wel de combinatie te zoeken. Het was dan ook de vraag wanneer de Sweach op voorsprong zou komen, want het kreeg al snel de nodige kansen. Het was eigenlijk opmerkelijk dat het nog zo lang duurde, maar in de negentiende minuut tekende Maike met een lekker schot van net buiten de zestien voor de 1 – 0.

Daarna moest de Sweach wel even op haar tellen passen. Kollum begon wat meer van zich af te bijten en wist bij enkele hoekschoppen voor het nodige gevaar te zorgen. Met het nodige kunst en vliegwerk wist de Sweach de gelijkmaker te voorkomen.

Even na het half uur breidde de Sweach de voorsprong verder uit. Wederom wist Maike zich vrij te spelen en met een heerlijke knal van zo'n 25 meter verdween de bal strak in het kruis, 2 – 0. Niet veel later werd Jeshler op de rand van de zestien aangespeeld, bal gecontroleerd en boem, 3 – 0. Een comfortabele voorsprong. Met een gerust hart kon Rinske dan ook binnen de lijnen worden gebracht. Na zes maanden blessureleed kon ze eindelijk weer eens haar minuten maken.

In de tweede helft zagen we een evenwichtiger wedstrijdbeeld. Kollum wist de Sweach wat verder van het doel te houden en zelf ook wat meer kansen af te dwingen. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen wist Kollum zelfs een gaatje te vinden en schoot de rechtsvoor van Kollum de bal hard en zuiver achter Anna, 3 – 1.

Op dat moment was dat voor de Sweach echter niet het meest belangrijke, want enkele minuten daarvoor was Ilse B. na meer dan een jaar gekwakkel weer binnen de lijn verschenen. Een heugelijk moment. Haar zusje wilde dan ook niet dat de wedstrijd nog een al te spannende slotfase zou krijgen, waar met man en macht eventueel nog een kleine voorsprong verdedigd moest worden en schoot enkele minuten na de treffer van Kollum met een gerichte bal de marge weer naar drie, 4 – 1.

In de slotfase strafte Kollum een defensief foutje van de Sweach nog genadeloos af, maar daarmee was het pleit wel beslecht, 4 – 2.

Een goede overwinning, waarmee het begin van de lente zich heeft aangekondigd.