Bernhardlaan 83 A
9291HM
KOLLUM
tel. 0511-452888

Na 90 minuten was het net dertien keer gevonden. De Sweach deed dit iets meer dan twee keer zoveel als Kollum en pakte op sportpark Baensein een verdiende zege, 4 – 9.

Voor een aantal speelsters van de Sweach bracht het weerzien met sportpark Baensein wat vervelende herinneringen naar boven. Op 7 maart 2020 speelde de MO19 hier haar laatste wedstrijd voordat Corona alle voetbal activiteiten stil legde. Na een 0 – 2 voorsprong verloor de Sweach uiteindelijk met 3 – 2. De enige nederlaag in dat seizoen tegen een Friese ploeg, dat er moest nog eigenlijk nog wel even een vlekje worden weggewerkt.

De Sweach begon sterk aan de wedstrijd en in de derde minuut wist het al op voorsprong te komen. Met een fraaie crosspass van Maike werd Melissa bereikt en die wist wel raad met de kans en schoot rustig binnen, 0 – 1. Een kwartier later verdubbelde ze de voorsprong en zo zat de Sweach al vroeg op rozen.

Halverwege de eerste helft stond er een trotse vader langs de lijn. Selma K. zag de ruimte bij Ilse D. liggen, die draaide vervolgens makkelijk om een tegenstander heen en legde de bal netjes terug op Selma die de bal zuiver tegen de touwen schoot, 0 – 3. Selma haar eerste in het vlaggenschip van de Sweach, een mooie beloning voor de stijgende lijn die ze te pakken heeft.

Tien minuten voor rust tikte de Sweach zich via de linkerflank een weg naar voren. Even buiten de zestien werd Ilse uiteindelijk in scoringspositie gebracht en toonde haar mooie trap, die de keepster van Kollum te machtig was, 0 – 4.

Anna had al een aantal fraaie reddingen gedaan, maar moest niet veel later toch toestaan dat Kollum voor de eerste maal daadwerkelijk wat terug te deed. Ter hoogte van de middellijn liet de Sweach zich wat afleiden. De speelster van de Sweach waren te veel met de scheidrechter bezig, hadden geen oog voor de organisatie en daar profiteerde Kollum maximaal van, 1 – 4.

Daar Kollum in de eerste helft, ondanks de royale achterstand, niet helemaal kansloos was, was het in de tweede helft toch even afwachten welke kant de wedstrijd op zou gaan. Na een kwartier was het wel duidelijk. Eerst kreeg kreeg Kollum de bal na een hoekschop niet weg en na wat gerommel tekende Melissa de 1 – 5 aan. Niet veel later zette ze een een-tweetje op met Jeslher en wist ze daarna vrij voor de keepster wederom het net te vinden, 1 – 6.

Door de grote voorsprong verslapte de aandacht bij de Sweach. Daarnaast had Kollum de nodige wisselingen doorgevoerd en dit leidde er toe dat er grote ruimtes op het veld ontstonden en beide ploegen nog volop tot scoren kwamen. Na de 2 – 6 wist Jeslher twee maal te scoren en de stand naar 2 – 8 te brengen. Daarna bracht Kollum de marge weer naar vier, maar was het slotstuk voor de Sweach. Met een doelpunt dat sterk aan de eerste deed denken zette Melissa de eindstand op het scorebord, 4 – 9.

Een verdiende overwinning, waarmee het vlekje is weggewerkt. Op naar woensdagavond wanneer op de Boskfinnen de kraker tegen VIOD op het programma staat.