Swartewei 9
9294KS
OUDWOUDE
tel. 0511-451676

In de tweede helft trekt de Sweach de wedstrijd tegen WTOC naar zich toe en zegeviert met 3 – 6.

Onderweg naar Oudwoude zat Henk de koppen nog even te tellen. Drie in de tweede auto, vijf in de derde en twee meiden die op eigen gelegenheid zouden komen. Daarnaast dan nog de drie die bij hem in de auto zaten en dus was iedereen er. En toch miste hij er één. Even voorbij Rottevalle kreeg Famke op eens te horen “Is ie d'r net?”. “Nee, hjoed efkes net, hy is op paad my de faam” waarop Sharon zich af vroeg hoe het dan met het verslag zou komen, maar het is weer gelukt.

De omstandigheden waaronder de wedstrijd gespeeld moesten worden waren verre van optimaal. Het veld was niet geheel vlak, maar dat was nog niet eens de grootste uitdaging waar de speelsters mee om moesten gaan. De harde wind, regen en zelfs hagel maakten goed voetballen een uitdaging. Maart roerde flink zijn staart.

Desalniettemin begon de Sweach heerlijk aan de wedstrijd. In de derde minuut werd Melissa door Maike in de diepte gestuurd en rondde de geboden kans feilloos af door de bal hard binnen te schieten, 0 – 1. Voor het half uur wist WTOC de achterstand echter om te buigen. Balverlies in de achterste linie leidde de gelijkmaker in en in de 27e minuut scoorde WTOC na een vrije trap attent de 2 – 1.

Een bittere pil en de mouwen moesten bij de Sweach flink opgestroopt worden. Met de mouwen opgestroopt, hoe koud het ook was, wist de Sweach nog op gelijke hoogte te komen. Een fijne pass van Jeslher werd door Melissa op de juiste waarde geschat en binnen geschoten, 2 – 2.

In de tweede helft had de Sweach de steun in de rug van de wind en wist het de wedstrijd snel naar zich toe te trekken. Fleur maakte binnen 25 minuten een hattrick, al was die niet helemaal zuiver. Uit een hoekschop van Famke tikte Fleur de 2 – 3 binnen. Tussendoor reageerde Maike attent op een door de keepster gehouden inzet van Melissa en schoof bekeken de 2 – 4 in het net. Na een vloeiende aanval gaf Melissa een goed afgemeten voorzet en maakte Fleur de 2 – 5. Enkele minuten later was Fleur alweer aan de aandacht van WTOC ontsnapt en maakte ze haar derde van de dag. Wat een lekker gevoel gaf dat.

De wedstrijd was daarmee gespeeld en de Sweach nam wat gas terug. WTOC wist daar nog eenmaal van te profiteren en de scoren een wat dragelijker aanzien te geven, 3 – 6.

Wederom een overwinning waardoor de Sweach inmiddels is opgestoomd naar de tweede plek en de druk op VIOD blijft houden.