9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

Clean sheet

Na de nederlaag van vorige week wist de Sweach zich goed te herstellen en pakte een duidelijke zege tegen WTOC, 3 – 0.

Wederom mocht de Sweach door de week aantreden. Was het vorige week gezellig druk op de Boskfinnen, ditmaal was het een stuk rustiger. Zelfs met de kachel op 18 graden was het binnen een stuk behaaglijker dan buiten en bovendien bleek de wedstrijd Belgie – Canada op het WK ook nog al wat supporters aan de buis te kluisteren.

In de eerste helft had de Sweach moeite om grip op de wedstrijd te krijgen. Gesteund door de wind wist WTOC het de Sweach soms erg lastig te maken en al in de tweede minuut was WTOC dicht bij de openingstreffer. Gelukkig was Famke goed terug gelopen en kon ze redding brengen op de doellijn.

De Sweach was gewaarschuwd, maar had moeite om combinerend door de defensie van WTOC te komen. Dat het eerste doelpunt van de Sweach vanuit de tweede lijn werd gemaakt was dan ook niet geheel toevallig. Na een interceptie kreeg Famke wat tijd om de bal goed neer te leggen en schoot vervolgens van zo'n 25 meter de bal lekker over de keepster heen die iets te ver voor het doel stond, 1 – 0.

In het begin van de tweede helft nam de Sweach het heft stevig in handen en al snel werd de voorsprong verder uitgebreid. Fleur werd door Jeshler de diepte in gestuurd en schoot de bal laag en hard door de benen van de keepster, 2 – 0.

In de achttiende minuut leek de bal over de achterlijn te verdwijnen. Melissa trok de gashendel echter vol open, wist de bal binnen te houden en vervolgens deze ook nog vakkundig langs de keepster te schieten, 3 – 0.

Met die ruime marge was de wedstrijd gespeeld, wilde de Sweach het soms wat te mooi oplossen en kabbelde de wedstrijd naar het einde. Na iets meer dan een half uur, leek WTOC de Sweach toch nog wat pijn te doen, maar via de paal spatte de bal het veld weer in.

Uiteindelijk een duidelijke overwinning, waarin de Sweach voor de tweede maal deze competitie de nul wist te houden. Een mooie opsteker voor de defensie, waar Hester met de week beter in haar rol groeit en met haar rust aan de bal de opbouw van achteruit goed vorm geeft.

Zaterdag staat er weer een boeiend duel op de rol als Harkemase Boys op de Boskfinnen langs komt. Het weer ziet er goed uit, dat we verwachtten weer vele toeschouwers langs de lijn.