Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

In het laatste kwartier van de eerste helft scoorde de Sweach driemaal en wist mede daardoor met 4 – 2 van Harkemase Boys te winnen.

Voor de derde maal op rij stond er een thuiswedstrijd voor onze dames op het programma en na wat herprogrammeren mocht er voor de derde maal op rij ook op het kunstgras worden gespeeld. Gelukkig hoefden we vandaag niet onder kunstlicht te voetballen en was er een waterig zonnetje aanwezig.

De dames van de Sweach pakten vanaf de aftrap de zaken energiek op. Door flink druk te zetten en vroeg te storen werd er voor Harkemase Boys weinig ruimte gelaten om rustig een aanval op te zetten. De Harekieten lieten echter ook niet zo maar over zich heen lopen en zo duurde het even voordat er zich voor een van beide ploegen daadwerkelijk uitgespeelde mogelijkheden voor deden.

De Sweach wist langzaam maar zeker de weg beter naar voren te vinden, maar een foutje in de opbouw werd even voor het half uur genadeloos afgestraft door Harkemase Boys, 0 – 1. De Sweach wist echter na vijf minuten weer langszij te komen. Met een fraaie diagonale pass zette Maike Melissa alleen voor de keepster. Melissa was genadeloos en schoot de 1 – 1 feilloos binnen.

Vijf minuten voor het rustsignaal had het druk zetten maximaal resultaat. Tot tweemaal toe wist de defensie van Harkemase Boys de bal niet goed weg te werken en schoot de bal even zo vaak tegen Selma aan, waarna ze bij de tweede maal uit de kluts de bal binnen wist te prikken en zo de Sweach op voorsprong te zetten, 2 – 1.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd wist de Sweach nog verder uit te lopen. Ditmaal was het Jeslher die met een strakke pass Melissa bediende, 3 – 1. Een geruststellend voorsprong zo vlak voor de rust voor een gedreven de Sweach.

De tweede helft bracht een stuk minder vermaak. De Sweach hoefde niet meer en Harkemase Boys wist er niet echt door heen te komen. Een kwartier voor tijd wist de Sweach de voorsprong bovendien verder uit te breiden met een copy van het eerste doelpunt en daarmee werd de wedstrijd van het laatste stukje spanning ontdaan.

In de tweede minuut van de extra tijd wist Harkemase Boys de stand nog wat draaglijker te maken. Een diepe bal werd door de rechterspits op waarde geschat en strak langs Anna vanuit een moeilijk hoek binnen geschoten, 2 – 4.

Wederom drie punten voor een in de eerste helft fanatiek strijdend de Sweach, dat zo de aansluiting met de top houdt.