Farrewei 20
9171LM
BLIJE
tel. 0519-562444

In de tweede helft buigt de Sweach een 1 – 0 achterstand om en wint met nipt verschil van ST Blija/Holwerd, 1 – 2.

Genietend van al het moois dat Friesland te bieden heeft wordt rustig toerend via Jislum, Ginnum, Easterbeintum en Farebuorren de weg naar Blije gevonden, alwaar de dames van de combinatie Blija en Holwerd haar thuiswedstrijden speelt. Na een lekkere warming-up en de flinke overwinning van vorige week nog in het achterhoofd begint de Sweach met een goed gevoel aan de wedstrijd.

Al snel wordt de Sweach flink wakker geschud. Over de linkerkant van de Sweach weet Blija door te breken, wordt de achterlijn gehaald en daarna de bal strak voor gespeeld. Gelukkig is er niemand van Blija op tijd bij de bal om deze binnen te tikken.

De Sweach laat niet veel later ook van zich horen. Melissa begint aan een sterke solo, slalomt de zestien binnen, maar wordt dan helaas gestopt. De supporters van de Sweach schreeuwen om een penalty … geen VAR aanwezig dat we zullen het nooit weten.

In de 25e minuut komt Blija aan de leiding. Ditmaal vinden ze wat ruimte aan de rechterkant van de Sweach, waarbij de linkerspits van Blija naar binnen snijdt en de bal vanaf de zestien mooi binnen krult, 0 – 1.

De Sweach stopt veel energie in de wedstrijd, maar tot het gewenste resultaat leidt het niet en zo wordt met een minimale achterstand de rust bereikt.

In de rust worden er een paar tactische omzetting gedaan. De Sweach begint vervolgens sterk aan de tweede helft en weet de achterstand snel om te zetten in een voorsprong. Bij een aanval die afgeslagen lijkt te worden blijft de Sweach druk zetten, waardoor Blija de bal niet goed weg krijgt en deze voor de voeten van Selma S. valt. Deze weet met dat buitenkansje wel raad en schiet de bal zuiver in het lege doel, 1 – 1. Vier minuten later wordt Melissa in het midden voor de goal aangespeeld, loopt nog een paar meter door en schiet de Sweach binnen het kwartier op voorsprong, 1 – 2.

Blija moet even van deze klap herstellen, maar weet zich toch weer op te richten. Tot het eind van de wedstrijd blijft het spannend, waarbij de Sweach nog een paar hachelijke momenten beleeft. Selma S. blijkt niet alleen over een zuiver trap te beschikken, ze heeft ook nog een behoorlijk loopvermogen en weet zo na een lange sprint met een zuiver sliding een grote kans voor Blija onschadelijk te maken. Twee minuten voor het verlopen van de officiële speeltijd weet Blija uit een hoekschop nog flink gevaarlijk te worden. Met een katachtig reactie van Maike, die vandaag het doel verdedigde en de hulp van de paal weet de Sweach de gelijkmaker te voorkomen en uiteindelijk de bal weg te krijgen.

De punten in de knip, zodat we met een goed gevoel rustig toerende weer huiswaarts kunnen keren.