De Sweach pakt tweede plaats

Sweach De VR1

5 - 0

Mildam VR1

Competitie

4e klasse 4

Datum

11 juni 2022 14:00

Scheidsrechter

G Bergsma

Accommodatie

Sportpark De Boskfinnen
Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

Een goed en stabiel voetballend de Sweach wint op de Boskfinnen met 5 – 0 van Mildam en legt zo beslag op de tweede plaats.

 

In de laatste wedstrijd van het seizoen liggen er voor de Sweach nog een paar mooie uitdagingen. Bij winst wordt de tweede plaats gepakt, als er een royale overwinning wordt geboekt kan de Sweach nog de ploeg worden met het grootste positieve doelsaldo en als de Sweach zo solide verdedigt als de afgelopen weken wordt het ook nog de ploeg met de minst gepasseerde verdediging.

 

Vanaf het begin is het duidelijk dat de Sweach de bovenliggende ploeg is en halverwege de eerste helft is het verschil al gemaakt. Na een goede voorzet van Jeshler en een foutje van de keepster van Mildam weet Melissa in de kluts in de tiende minuut de 1 – 0 binnen te lopen en na iets meer dan twintig minuten verdwijnt een hoekschop van Famke via de tweede paal in het doel, 2 – 0.

Mildam is niet echt bij machte om het de Sweach lastig te maken en mocht het al een keer denken dat er een kansje komt dan zijn er genoeg Sweachsters die er bovenop zitten om het gevaar in te dammen.

Na de drinkpauze gaat de Sweach op zoek naar meer. Met goed druk zetten en mooie combinaties worden er de nodige kansen afgedwongen, maar tot de rust weet Mildam de schade verder te beperken.

 

In de rust worden de puntjes nog even op de i gezet en als de heer G. Bergsma heeft gefloten voor de start van de tweede helft schiet de Sweach uit de startblokken. Binnen het kwartier weet de Sweach drie maal te scoren. Een vrije trap van Jildou wordt door de laatste linie van Mildam verkeerd beoordeeld, waarna Tess er als de kippen bij is en de bal gecontroleerd binnen schiet, 3 – 0. Niet veel later brengt Tess Maike in stelling en die rondt beheerst af, 4 – 0 en na een mooie een-twee combinatie met Maike maakt Famke de vijfde.

In het laatste half uur blijft de Sweach druk zetten en gaat op zoek naar het zesde doelpunt, maar helaas wordt deze niet meer gevonden. Tess is er nog het dichtste bij en het publiek begint al te juichen, maar haar schot belandt op de binnenkant van de paal en rolt achter de keeper langs het veld weer in.

 

De Sweach sluit zo het seizoen netjes af en pakt met de elfde winst op rij (!) de tweede plaats en weet hetzelfde doelsaldo te behalen als kampioen Bolsward.

 

En dan nog even dit: In de verslagen wordt altijd ruimschoots aandacht besteedt aan de doelpunten die gemaakt worden en de acties die daar aan vooraf gaan. Wat we echter niet mogen vergeten is dat er alleen maar als team gewonnen kan worden. Naast het maken van doelpunten is het ook van belang om doelpunten te voorkomen en mede dankzij de laatste linie, die in de laatste vier wedstrijden de nul wist te houden, zijn de mooie resultaten bereikt. Erg trots zijn we er dan ook op dat de Sweach de minst gepasseerde verdediging heeft. Daarmee verdienen de meiden uit de laatste linie, Mare, Jildou, Myrthe, Rinske en de keepster van dienst (Rea, Anna & Tess), een groot compliment!

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!