Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

In de beker weet de Sweach op de Boskfinnen een zwaar bevochten overwinning te halen tegen Zeerobben, 2 – 1.

Op basis van de recente uitslagen werd er door de technische staf van de Sweach een zware wedstrijd verwacht. Zeerobben had al haar voorgaande officiële wedstrijden royaal gewonnen, daar waar het voor de Sweach elke wedstrijd weer spannend was. Daarnaast waren er ook nog wat blessures, maar gelukkig had Sharon weer voldoende speelsters weten te regelen, zodat we met 14 dames aan de wedstrijd konden beginnen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Zeerobben het team dat het spel dicteerde. De Sweach werd ver terug gedrongen en kwam moeilijk onder de druk van Zeerobben uit, al wist het, zeker in de eerste helft, met een paar goed uitgevoerde counters gevaarlijk te worden. Na een kwartier leverde dit ook de voorsprong op.

De Sweach schakelde razendsnel om, de diepgaande speelsters zorgde voor de nodige verwarring bij Zeerobben en hierdoor kon Maike ongestoord opstomen. De te ver voor haar doel staande keepster werd vervolgens door Maike verrast met een fraaie schot vanaf een meter of 25, 1 – 0. Slechts enkele minuten later leek de Sweach de voorsprong verder te vergroten, maar Tess haar poeier spatte op de lat uiteen.

Even voor het half uur was Zeerobben dicht bij de gelijkmaker. Een hoekschop zorgde voor de nodige onrust voor het doel van de Sweach en uit de kluts leek de bal binnen geschoten te worden. Anna stond echter op de goede plek en wist prima redding te brengen.

De tweede helft begon stormachtig. Direct vanaf de aftrap wist Zeerobben dan toch het gaatje te vinden en werd Anna kansloos gelaten door de linkerspits van Zeerobben, 1 – 1. De Sweach rechtte direct de rug en dwong nog geen minuut later een hoekschop af. De bal werd strak voor gegeven door Maike en door een speelster van Zeerobben achter haar eigen doelvrouw gewerkt en zo pakte de Sweach de voorsprong weer, 2 – 1.

Daarna kwam de Sweach niet meer aan voetballen toe en was het wachten op de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft kreeg Zeerobben een uitgelezen kans. Een ongelukkige bal tegen de hand werd als hands beoordeeld en zo ging de bal op de strafschopstip. Tot opluchting van de Sweach werd de bal echter rakelings naast geschoten.

Tien minuten voor tijd brak Zeerobben via de rechterflank door en kon zelfs Rinske, die elke wedstrijd heel veel gaten dicht loopt, de speelster van Zeerobben niet meer stoppen. Niet voor de eerste keer vandaag wist Anna echter redding te brengen. Met een katachtige reflex wist ze de bal net voldoende naar buiten te werken en bleef er voor Zeerobben slechts een hoekschop over.

De tijd tikte langzaam voort en de spanning was om te snijden. De coach drentelde wat onrustig langs de lijn en was er niet helemaal gerust op, maar met vereende kracht en het nodige geluk wist de Sweach op het tandvlees echter de voorsprong vast te houden. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading dan ook groot. Op naar de volgende ronde.