De Sweach pakt winst in Mildam

Mildam VR1

0 - 1

Sweach De VR1

Competitie

4e klasse 4

Datum

2 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

R. Mulder

Accommodatie

Sportpark De Wissel
De Wissel 2 A
8454KT
MILDAM
tel. 0513-636044

In een slopende partij weet de Sweach de in de eerste helft verkregen voorsprong vast te houden en met 0 – 1 van Mildam te winnen.

In de bespiegeling vooraf was de verwachting uitgesproken dat beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd zouden zijn en er een zware strijd voor de punten geleverd moest worden. Niets bleek minder waar. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er voor elke meter gestreden. Mildam probeerde opbouwend een weg te zoeken door de stugge verdediging van de Sweach, maar met vereende kracht werden de rijen gesloten gehouden. De Sweach probeerde er met snelle aanvallen uit te komen, maar miste wat snelheid voorin.

Halverwege de eerste helft werd Melissa ingebracht. Daardoor kreeg de Sweach voorin net wat meer snelheid en kon iets meer druk leveren. In de 31e minuut had dit resultaat. Melissa leek op weg naar de voorsprong, maar haar schot raakte de paal. Charlie was echter attent mee gelopen en wist de terugspringende bal in het lege doel te schuiven en bracht de Sweach daarmee op voorsprong, 0 – 1. Ondanks wat kleine kansjes over en weer werd dit ook de ruststand.


In de tweede helft bleven beide ploegen strijden voor een goed resultaat. Mildam was dicht bij de gelijkmaker, maar met een katachtige reflex wist Ilse dit te voorkomen. De tijd tikte langzaam weg en op de bank van de Sweach werd er toch wat zenuwachtig heen en weer geschoven. Vol gaan voor de 0 – 2 of toch maar de voorsprong koesteren en met man en macht de boel dichthouden?


Nina die in de tweede helft was in gevallen kreeg als opdracht mee op voorin vooral door te jagen. In de 84e minuut had ze resultaat. Onder haar druk werd de bal op de keepster van Mildam terug gespeeld. Die zag geen ander optie om de bal tegen te houden dan deze met de handen te stoppen . Daarmee kreeg de Sweach met een indirecte vrije trap een mooie kans om de voorsprong te vergroten. Op aangeven van Famke schoot Maike de bal snoeihard richting het doel. Helaas was deze net te hoog en spatte de bal via de lat over het doel.

De laatste minuten bleven daardoor erg spannend. Met gezamenlijke inzet wist de Sweach de boel dicht te houden en zo de zege binnen te halen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!