Meerweg 4
8715EK
STAVOREN
tel. 0514-681713

In de eerste wedstrijd na de winter en corona stop wist de Sweach in Stavoren een zwaar bevochten 1 - 3 zege te behalen.

Na een uurtje rijden hadden we sportpark De Ribbe bereikt. Aangekomen zagen we dat men druk bezig is met een upgrade van het sportpark en was het duidelijk dat de omstandigheden wat anders waren dan we op sportpark de Boskfinnen gewoon zijn. Klei in plaats van zand, uitzicht in plaats van bomen en een stevige wind die dwars op het veld stond. De mouwen konden opgestroopt worden, want naast de voor ons ongewone omstandigheden mochten we ook nog aantreden tegen de ploeg met de minste verliespunten. QVC had tot op heden in de competitie slechts één keer punten laten liggen en dat was in de eerdere ontmoeting tussen beide ploegen, waar het venijn in de staart zat.

Voor beide ploegen was het na weken zonder competitie weer zoeken naar de lekkere combinaties. Het duurde dan ook even voor zich de eerste kans aandiende. Na een half uur was Melissa na een vlotte aanval dichtbij de openingstreffer, maar de keepster van QVC wist knap redding te brengen. Even later voerde QVC een wissel door, waardoor het wedstrijdbeeld behoorlijk veranderde. De ingebrachte rechtsvoor bleek over een flinke versnelling te beschikken en Mare en Rinske moesten alle zeilen bij zetten om haar af te stoppen. Hierdoor kwam er ook meer ruimte op het veld en vlak voor rust combineerde de Sweach lekker door de defensie van QVC en leek op weg naar de voorsprong, Ilse werd echter helaas nog net gestopt en uit de tegenaanval werd het spannend aan de andere zijde. Maike, die onder de lat stond, bleef in de 1 tegen 1 echter goed overeind en zo werd de rust zonder treffers bereikt.

In de tweede helft had de Sweach een heerlijke start. In de 48e minuut snelde Selma over rechts haar tegenstander voorbij en gaf een goede voorzet, die net een beetje tussen de keepster en Melissa in viel. Beiden twijfelden daardoor een beetje met als gevolg dat de bal hen voorbij schoot en bal voor de mee opgekomen Fleur belandde. Zij wist wel raad met dat buitenkansje en tikte de bal rustig binnen, 0 – 1.

Daarna werd de Sweach behoorlijk onder druk gezet en moest in de 55e minuut een hoekschop weg geven. Door de stevige tegenwind viel deze bal dood neer vlak voorbij de eerste paal en daar stonden wat meer speelster van QVC dan van de Sweach en werd de bal simpel binnen geschoten, 1 – 1.

Na de gelijkmaker was het de vraag welke kant de wedstrijd op zou kantelen. Beide ploegen wisten wat kansjes af te dwingen, maar uitgespeelde mogelijkheden leverde dit niet direct op. Twintig minuten voor tijd kwam de Sweach wederom op voorsprong te komen. Goed doorlopen van Fleur zorgde er voor dat Tess de ruimte kreeg om binnendoor te steken en met een fantastische bananenballen schoot ze van een meter of twintig de 1 – 2 tegen de touwen.

Slechts drie minuten later besliste de Sweach de wedstrijd. Een snelle aanval werd door Fleur doeltreffend afgerond, 1 – 3. Daarmee kreeg QVC een flinke tik die ze niet meer te boven kwam. QVC probeerde nog wel druk te creëren, maar de zware omstandigheden hadden al veel energie gekost en een echt slotoffensief zat er daardoor niet meer in.

Met de eerste nederlaag voor QVC wordt de spanning in de competitie weer wat terug gebracht en blijft de Sweach op het vinkentouw zitten.