Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

In een spannend duel kwam de Sweach net wat te kort en moest de zege aan Bolsward laten, 1 – 2.

In de aanloop naar de wedstrijd waren er wat zorgen. Rinske en Ilse B. konden niet mee doen en de inzetbaarheid van Fleur was een vraagteken. Gelukkig waren er weer de nodige meiden uit de MO19 bereid om op de bank te zitten, zodat we met een volledige selectie aan de wedstrijd konden beginnen.

Vanaf het begin nam Bolsward de wedstrijd in handen en was het voor de Sweach hard werken om de nul te houden. Bovendien wist de Sweach er slecht sporadisch uit te komen en was het tevreden dat kort voor de rust de 0 – 0 nog op het scorebord stond. In enkele minuten kan er echter veel gebeuren.

In de 44e minuut wist de rechtsbuiten van Bolsward door te komen en een goede voorzet af te leveren die eenvoudig kon worden binnen getikt, 0 – 1. Was het daarna de euforie, onoplettendheid of de fraaie bal van Famke die Melissa diep stuurde. Feit was wel dat er bij Bolsward aan de noodrem werd getrokken toen Melissa in de zestien op weg was naar de gelijkmaker. De penalty werd vervolgens door Maike binnen geschoten en daarmee werd de stand nog voor de rust gelijk getrokken, 1 – 1.

In de tweede helft wist de Sweach met de rug in de wind er iets vaker uit te komen, maar echte kansen wist ze niet af te dwingen. Ook Bolsward wist geen uitgespeelde kansen te creëren en zo leek de wedstrijd in evenwicht te blijven. De strijd had echter veel krachten van de Sweach gekost en in de 83e minuut kwam Famke te laat in en kreeg Bolsward een vrije trap. Deze werd bij de tweede paal neergelegd en uit de kluts wist Bolsward te scoren, 1 – 2.

In de laatste minuten probeerde de Sweach met man en macht de gelijkmaker nog te forceren en wist het nog wat kansjes af te dwingen. Tot tweemaal toe leek deze binnen te vallen, maar de poging van zowel Melissa als Maike verdween net over het doel.

En zo moest de Sweach vandaag strijdend het hoofd buigen voor Bolsward, die de tweede plek daarmee steviger in handen neemt