Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

Na een snelle 2 – 0 voorsprong weet VVI nog voor de rust terug te komen, maar in de tweede helft trekt de Sweach de wedstrijd alsnog naar zich toe en wint met duidelijke cijfers, 5 – 2.

In verband met wat buitenlandse tripjes zijn er een paar dames afwezig. Daarnaast is het de vraag hoe een ieder die wel aanwezig is de afgelopen twee pittige wedstrijden heeft verteert en niet te vergeten Koningsdag, want ook dat feestje heeft de nodige energie gekost. Sharon heeft gelukkig weer voor een ruime selectie gezorgd, zodat Henk voldoende mogelijkheden heeft om de puzzel te leggen.

En de puzzel lijkt zeer goed gelegd. De Sweach begint sterk en al in de tweede minuut komt het op voorsprong. Een afvallende bal belandt voor de voeten van Famke en die aarzelt niet en schiet de bal hard in. De keepster van VVI is hierdoor volledig verrast en laat de bal door handen glippen, 1 – 0. Nog voordat er tien minuten gespeeld zijn weet de Sweach de voorsprong te verdubbelen. Op aangeven van Fleur rondt Maike zuiver en beheerst af, 2 – 0. Na de vroege voorsprong blijft de Sweach op zoek naar meer en weet nog een paar goede kansen af te dwingen, maar de paal, lat en keepster van VVI staan verder succes in de weg.

Even na het half uur krijgt VVI net buiten de zestien een vrije trap. De inzet verdwijnt net over de handen van Anna en onder de lat door in het doel, 1 – 2. Tot op dat moment heeft de Sweach de wedstrijd volledig onder controle, maar raakt dan toch wat van slag en zo weet VVI zich weer wat terug te knokken in de wedstrijd. Vlak voor de rust dwingt VVI nog een hoekschop af. Deze wordt goed ingebracht en uit de kluts wordt bij de tweede paal de gelijkmaker gemaakt, 2 – 2. Na de vroege voorsprong is dat toch wel een fikse domper en is het aan Henk om de meiden in de rust weer op het goede spoor te krijgen. En dat lukt prima.

Vol energie stort de Sweach zich op de tweede helft en blijkt de combinatie Bergsma te veel voor VVI. Na goed doorzetten speelt Melissa, in de 48e minuut, Jeslher aan die met de punt van haar schoen de bal net de juiste richting mee geeft, zodat de bal via de binnenkant van de paal binnen valt, 3 – 2. Drie minuten later zet Jeslher goed door en wordt haar voorzet koelbloedig door Melissa binnen geschoten, 4 – 2.

Wist VVI in de eerste helft nog terug te komen, in de tweede helft houdt de Sweach de deur goed dicht. VVI probeert uit de tweede lijn nog wel wat te forceren, maar echte moeilijkheden levert dat voor Anna niet meer op. Vlak voor het verlopen van de officiële speeltijd wordt aan alle onzekerheid een einde gemaakt. Een hoekschop van Maike belandt bij de tweede paal en uiteindelijk uit de kluts voor de voeten van Famke, die het gaatje ziet en de bal beheerst binnen schiet, 5 – 2.

Wederom was het fijn langs de lijn. Passie, inzet, spelvreugd en zo nu en dan bijzondere staaltjes voetbal, het blijft een genot om naar te kijken.