Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

Onder lekkere omstandigheden en een goed gevuld sportpark de Boskfinnen pakt de Sweach de zege tegen Heerenveense Boys, 4 – 1.

Na een korte maar fanatieke warming-up lijkt de Sweach helemaal klaar voor de wedstrijd. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft de Sweach nog wel wat doelen om voor te strijden. Een tweede plek en de minst gepasseerde verdediging, dat de meiden willen er nog wel even voor gaan.

Vanaf het begin van de wedstrijd voetbalt de Sweach echter moeizaam. Combinaties komen moeilijk tot stand en de Sweach mag van geluk spreken dat het niet vroeg op achterstand komt als Anna de bal tegen een tegenstandster schiet en ze de bal net voor de lijn toch nog weet te keren.

Na een klein kwartier weet de Sweach toch op voorsprong te komen. Na een afgeslagen hoekschop komt Tess in bal bezit en die weet Famke te bereiken, die de bal controleert en vervolgens zuiver binnen schiet, 1 – 0. Na iets meer dan twintig minuten is Tess weer de aangever, als Melissa de diepte in wordt gestuurd en iedereen er uit loopt en de 2 – 0 maakt.

H' Boys is echter niet onder de indruk en blijft op zoek naar kansjes. Even na het halfuur hebben ze resultaat als de Sweach een hoekschop moet weggeven. Deze wordt goed voorgegeven, waarna de bal op het hoofd landt van de kleinste speelster op het veld en de bal vervolgens met een mooie boog in het kruis verdwijnt, 2 – 1.

Voor de rust weten beide ploegen ook nog het houtwerk te raken. Melissa begint op de middellijn aan een solo, waarbij ze vier speelster op het verkeerde been zet en op de rand van de zestien haar schot lost. Helaas draait deze net niet genoeg naar binnen, waarna deze via de paal achter de keepster langs het veld weer in springt. H' Boys weet via een hoekschop nogmaals gevaarlijk te worden, maar gelukkig belandt de bal bovenop de lat, waarna Anna zich niet op zij laat zetten en de bal uit de lucht weet te plukken.

Kort na de rust, na een mooie aanval over meerdere schijven, haalt Tess de trekker over en schiet de 3 – 1 tegen de touwen. Het royaal opgekomen publiek gaat er eens goed voor zitten. Een snel doelpunt na de rust moet toch het vertrouwen en de rust geven om de wedstrijd volledig in handen te nemen, maar niets is minder waar. De Sweach blijft worstelen en H' Boys weet zo nu en dan gevaarlijk door te komen. Gelukkig weet H' Boys niet tot uitgespeelde kansen te komen en zo kabbelt de wedstrijd naar het einde.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd komt de eindstand op het scorebord. Na goed doorzetten van Jessie en Jeshler komt de bal bij Melissa in de voeten en die weet met een mooie boogbal vanaf de zestien de keepster van H' Boys te verrassen, 4 – 1.

Na een moeizame wedstrijd toch de drie punten in de knip en zo blijft de tweede plek in het zicht. Nog drie finales te gaan.