Buorsterwyk 34
8408JA
LIPPENHUIZEN
tel. 0513-464477

In de eerste helft neemt de Sweach op sportpark de Kobunder tegen WTTC al ruim afstand en speelt de wedstrijd in de tweede helft rustig uit, 0 – 5.

Vooraf waren er allemaal bespiegelingen geweest, maar op basis van de ranglijst, de uitslagen van de Sweach van de afgelopen weken en de heenwedstrijd is de Sweach de grote favoriet en vanaf de eerste minuut maakt ze die rol helemaal waar.

De Sweach bepaald het tempo in de wedstrijd en drukt WTTC ver terug. In de zevende minuut wordt de eerste serieuze waarschuwing gegeven. Na een mooie aanval beland de inzet van Maike op de paal, maar het duurt nog even voordat de Sweach het overwicht daadwerkelijk in doelpunten uitdrukt. Halverwege de eerste helft is het zover. Maike vindt de ruimte, speelt Melissa aan en die rondt koelbloedig af, 0 – 1.

Gezien de warmte besluit de scheidsrechter direct daarna een drinkpauze in te lasten en kan Henk nog even wat puntjes op de i zetten en geeft nogmaals aan om te openen. De wedstrijd is amper hervat of de Sweach weet de voorsprong verder uit te breiden. Na een mooie crossbal van Famke zet Melissa goed door. Ze loopt de verdedigers van WTTC er eenvoudig uit en blijft rustig als ze op de keepster af komt en schiet beheerst binnen, 0 – 2. Effectief coachen noemen ze dat.

Iets meer dan vijf minuten later duikt Ilse in de spits op en haar inzet wordt in eerste instantie nog gekeerd, maar in de rebound wipt ze de bal fraai binnen, 0 – 3. Vlak voor de rust weet ook Tess na een mooie truc op de achterlijn de keepster van WTTC nog te verschalken, 0 – 4.

WTTC weet slecht sporadisch door te komen en wordt niet echt gevaarlijk dat in de rust zit Rinske er wat verveelt bij en vraagt of ze de tweede helft wat meer mag doen. Als daar ruimte voor is mag ze natuurlijk altijd eens op avontuur gaan.

In de tweede helft bloedt de wedstrijd wat dood. De Sweach hoeft niet en WTTC kan niet. Ondanks de goede bedoelingen en het eenmalige avontuur van Rinske, dat toch niet helemaal haar ding blijkt te zijn, kabbelt de wedstrijd rustig voort. Een kwartier voor tijd kunnen we toch nog even juichen. Een goed aangesneden hoekschop wordt door Fleur bij de tweede paal netjes binnen geschoten, 0 – 5 en daarmee wordt de eindstand op het scorebord gezet.

Wederom drie punten en zo houdt de Sweach zicht op de tweede plek, al is het daarbij wel afhankelijk van de uitslagen van QVC en zal ze zelf de resterende wedstrijden nog moeten winnen.