De Sweach toont karakter

Oudega VR1

2 - 3

Sweach De VR1

Competitie

4e klasse 4

Datum

23 april 2022 14:00

Scheidsrechter

G.J. Hes

Accommodatie

Sportpark It Joo
De Joodyk 2
8614JK
OUDEGA SUDWEST-FRYSLAN
tel. 0515-469880

Na een 2 – 0 ruststand weet de Sweach op sportpark It Joo zich knap terug te vechten en koploper Oudega met 2 – 3 te verslaan.

 

Onderweg naar Oudega krijgen we wat verontruste berichten binnen. Henk zit vast in de drukte bij Schiphol en zal niet op tijd in de Oudega zijn. Gelukkig heeft hij de opstelling al netjes op papier gezet en ook het tactisch concept uitgewerkt. Dat na wat aanvullende berichtjes kunnen de meiden zich onderweg al voorbereiden. Het enige waar wij onderweg last van hebben is een open brug bij Osingahuizen.

 

De Sweach begint sterk aan de wedstrijd en weet over rechts direct gevaarlijk te worden. Daarna wordt de Sweach echter ver terug gedrukt. Gesteund door de wind bepaalt Oudega wat er gebeurd en is het achterin al hens aan dek. In de 18e minuut weet Oudega het overwicht in de score tot uiting te brengen. De spits van Oudega heeft niet veel ruimte nodig en haar snelle verdekte schot is Rea te machtig, 1 – 0.

Even later lijkt de Sweach de stand alweer in evenwicht te brengen. Na een snelle aanval komt Melissa alleen op de keepster van Oudega af, maar die weet de inzet van Melissa knap te keren.

Na iets meer dan een half uur breidt Oudega de voorsprong verder uit. Drie honden vechten om een been en de vierde gaat er mee heen en schiet de bal beheerst binnen, 2 – 0.

In het laatste kwartier van de eerste helft weet de Sweach zich weer wat op te richten. De dames van Oudega hebben de buitenspelval echter goed onder knie en weten daarmee de angel uit de aanvallen van de Sweach te halen. Daarnaast is het bij de aanvallen van Oudega soms nog even alle hens aan dek, maar zonder verdere kleerscheuren wordt de rust bereikt.

 

In de tweede helft zien we een totaal ander wedstrijdbeeld. Rinske leidt haar verdediging weer als vanouds en de wind in de rug geeft net het steuntje om de controle over de wedstrijd over te nemen. Toch heeft de Sweach moeite om tot uitgespeelde kansen te komen en aan de zijlijn vindt druk overleg plaats hoe de boel eventueel tactisch nog omgezet kan worden, maar dan opeens is daar halverwege de tweede helft de kans. Op links wordt flink druk gezet en belandt de bal uiteindelijk in de voeten van Maike, die de zestien meter in dribbelt en vervolgens de keepster kansloos laat, 1 – 2. De Sweach heeft weer hoop.

Nog geen twee minuten later weet de Sweach zelfs op gelijke hoogte te komen. Famke controleert knap een uittrap van Rea en weet vervolgens Maike de diepte in te sturen. Die zet vervolgens goed door en laat zich door de verdediging van Oudega niet opzij zetten en loopt rechtdoor op het doel af en schiet beheerst binnen, 2 – 2.

Oudega is het hierna even helemaal kwijt. Een mooie voorsprong verspeeld en na het gelijkspel van vorige week zullen er vandaag thuis toch niet weer punten verspeeld worden? De druk van eventueel kampioenschap lijkt Oudega te veel te worden en met het nodige opportunisme gaat de Sweach vervolgens op zoek naar meer.

Door flink druk te zetten weet de Sweach tien minuten voor tijd een hoekschop af te dwingen. Famke zet zich achter de bal en weet deze, ondanks de stevige tegenwind, goed voor te brengen. Fleur, die inmiddels op haar laatste benen loopt, weet met een laatste krachtsinspanning de bal vervolgens heerlijk met het hoofd binnen te knikken, 2 – 3. Het gejuich van de Sweach is tot aan de ander kant van de Aldegeaster brekken te horen.

In de laatste minuten blijft het spannend, maar komt de Sweach niet echt meer in de problemen en zo stappen onze meiden na een inspannend strijd met een heerlijk gevoel van het veld af.

 

Het was vandaag niet allemaal even goed, maar op karakter weet de Sweach de drie punten mee naar huis te nemen. Een puike prestatie.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!