Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

Op overtuigende wijze werd Sneek Wit Zwart door de Sweach op de Boskfinnen opzij gezet, 7 – 0.

Het mooie weer had, naaste onze vaste volger Andries Kuperus, een grote groep supporters naar het veld gelokt. De selectie was compleet en de meiden mochten op hun geliefde veld 2 voetballen, dat alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal waren aanwezig.

In de bespiegelingen vooraf werd echter wel een zware strijd verwacht. SWZ had doordeweeks nog een prima prestatie tegen QVC geleverd en in de bekerwedstrijd begin december had de Sweach met veel moeite de wedstrijd naar zich toe weten te trekken, dat de Sweach kon de borst nat maken. Niets bleek echter minder waar.

De Sweach nam vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief in handen. Met goed combinatie voetbal werd SWZ onder druk gezet en in de tiende minuut moest SWZ de eerste hoekschop weg geven. Op advies van Henk Smit legde Famke de bal netjes op de vijf meter lijn. Melissa reageerde vervolgens attent en knikte de bal beheerst tegen de touwen, 1 – 0.

Halverwege de eerste helft kreeg de Sweach een hoekschop aan de andere kant van het veld. Maike was inmiddels ook op de hoogte van het advies van Henk Smit en legde de bal ook netjes op de vijf meter neer. Wederom reageerde Melissa attent, 2 – 0. Tien minuten voor de rust rondde Melissa haar zuivere hattrick af. Famke gaf een fraaie steekbal, waardoor Melissa een op een met de keepster werd gezet. Melissa bleef goed kijken en rondde vervolgens met een beheerste schuiver af, 3 – 0.

Enkele minuten voor de rust werden de zorgen voor SWZ nog groter. Vanaf links slingerde Fleur de bal voor en dit keer was het Tess die attent reageerde en met het hoofd de bal tegen de touwen knikte, 4 – 0.

De Sweach ging relaxt de pauze in. Een flinke voorsprong, goed voetbal en nog weinig weggegeven, de trainer had bij de thee weinig verbeterpunten.

Mocht SWZ in de tweede helft gedacht hebben nog terug te kunnen komen, al snel werd duidelijk dat de Sweach het zover niet zou laten komen. Na enkele minuten gaf Maike uit de draai een heerlijke bal in de diepte op Melissa en die was vandaag scherp als een mes en bleef voor de keepster weer ijzig kalm, 5 – 0.

Zonder de anderen te kort te doen vond na een uur spelen het hoogtepunt van de wedstrijd plaats. Na het veroveren van de bal zag Ilse haar kans schoon. Vanaf 40 meter verraste zij de keepster door de bal met veel gevoel over haar heen in het doel te trap, 6 – 0. Niet alleen de keepster was verrast...

Een kwartier voor tijd volgde het slotstuk. Na een heerlijke aanval, waarbij de bal van voet naar voet ging, wist Fleur Maike op de zestien te vinden en die pakte haar doelpunt ook nog even mee, 7 – 0.

Na afloop liep een trotse trainer op de Boskfinnen rond. De Sweach had geen kans weggegeven, de combinaties liepen lekker, kansen werden benut en het publiek vermaakt. Wat wil een trainer nog meer?