De Kampen 1
8508RR
DELFSTRAHUIZEN
tel. 0514-541000

Ondanks de lastige wind wist de Sweach eenvoudig de winst binnen te halen tegen EBC/Delfstrahuizen, 1 – 5.

De aanloop naar de wedstrijd verliep wat rommelig. In verband met de bezetting waren er al wat vragen gerezen of deze wel door kon gaan. Na nodige appjes was het allemaal toch weer geregeld. Jildou kwam op eigen gelegenheid maar een kwartiertje later, Jessie kwam voor de tweede helft en vanuit de MO19 zouden Jeslher en Yara om half drie aanschuiven, waarbij een van twee dan in de basis zou starten. Helaas begon de wedstrijd van de MO19 een kwartier later en bleek er onderweg ook nog een omleiding te zijn, zodat ze pas tegen drieën op sportpark De Kampen arriveerden. In samenspraak was dan ook besloten om tien minuten later te beginnen, zodat we niet al te lang met tien meiden hoefden te voetballen. Fijn dat het op die manier opgelost kon worden.

Ondanks het ondertal waarmee de Sweach aan de wedstrijd begon nam het wel gelijk het heft in handen en wist het EBC flink onder druk te zetten. Vloog de eerste corner van Famke direct achter, de tweede werd na een klein kwartier spelen netjes bij de tweede paal neer gelegd, waarbij Tess in de kluts de 0 – 1 binnen tikte. Door de snelle voorsprong verloor de Sweach de concentratie en wist EBC langzaam maar zeker onder de druk vandaan te komen. Nadat ze al wat kleine kansjes hadden gehad, werd een foutje in de opbouw van de Sweach genadeloos afgestraft en kwam EBC in de veertigste minuut weer langzij, 1 – 1.

De aanwezige supporters liepen al naar de kantine voor een bakkie koffie toen de Sweach nog een laatste aanval opzette. Famke stuurde Maike diep, die zocht de achterlijn op en gaf de bal op een presenteerblaadje voor Jeslher die de bal eenvoudig binnen tikte, 1 – 2. En zo ging de Sweach toch nog met een voorsprong de rust in.

In de rust werd er op gehamerd om de tweede helft de druk er flink op te zetten en EBC niet weer de ruimte te geven die ze in het tweede gedeelte van de eerste helft kregen. De Sweach pakte, met de wind schuin in de rug, de tweede helft dan ook feller op en was het wachten op de kansen die zouden gaan komen.

Binnen tien minuten werd de voorsprong al verder uitgebreid. Door goed druk te zetten belandde de bal in de voeten van Maike op de rand van de zestien meter. Die aarzelde niet en schoot de bal laag voorbij de keepster van EBC, 1 – 3.

De 1 – 4 van de voet van Ilse D. mocht er zijn. Ilse die de tweede helft als voorstopper stond geposteerd, deed veelvuldig mee in de aanval en zag haar kans schoon toen zij op zo'n 25 meter van het doel de bal in haar voeten kreeg aangespeeld en alle ruimte had. De keepster van EBC had het nakijken op de bal die met een fraai boog in het doel verdween.

Een kwartier voor tijd kwam de eindstand op het bord. De Sweach kreeg na een overtreding halverwege de helft van EBC en tegen de zijlijn een vrije trap. Op de zestien van EBC verzamelden zich tal van speelsters van de Sweach, zodat ze op de verwachtte bal zouden kunnen inlopen. Maike had echter een andere truc in petto. Met de wind in de rug schoot ze de bal direct op doel. De keepster van EBC stond vertwijfeld te kijken toen ze de bal fraai in de verre bovenhoek zag verdwijnen, 1 – 5.

De wedstrijd was gespeeld en kabbelde vervolgens rustig naar het einde.

Ondanks de rommelige aanloop bleek de Sweach toch een paar maatjes te groot en behaalde zo een eenvoudige winst, waarbij zelfs de festiviteiten van vrijdagavond geen roet in het eten gooiden.

Hedwig bedankt dat je een rondje Friesland wilde doen.