Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

In de derby tegen WTTC wist de Sweach de zege gemakkelijk veilig te stellen en met 4 – 0 te winnen.

Voor de wedstrijd de ballen nog even oppompen, het digitale wedstrijdformulier invullen, de waterzak en de bidons vullen, het was allemaal al tijdig geregeld dat ik kon rustig even bij de warming-up staan kijken. Gedreven werd deze opgepakt en de dames stonden voor aanvang van de wedstrijd scherp op het veld. Het beloofde een mooie middag te worden, zeker toen het zonnetje er ook nog doorheen kwam.

De eerste tien minuten van de wedstrijd verraste de technische leiding dan ook nogal. De Sweach liet zich ver terug dringen en had moeite om de boel onder controle te krijgen en WTTC wist zelfs wat halve kansjes af te dwingen. Nadat de Sweach wat onder de druk vandaan kwam en zelf wat meer het initiatief wist te nemen werd de wedstrijd al snel in handen genomen. Met goede combinaties en druk naar voren wist de Sweach de nodige kansjes af te dwingen en was het wachten op de het eerste doelpunt.

Met twee doelpunten binnen vijf minuten na ongeveer een half uur spelen nam de Sweach snel afstand. Het eerste doelpunt kwam tot stand na een paar mooie combinaties, waarbij Maike door Fleur op de rand van de zestien werd vrij gespeeld en beheerst de 1 – 0 binnen schoot. Niet veel later wist Famke de lange bal van WTTC er uit te halen en deze netjes voor de voeten van Maike te koppen en die had al laten zien vandaag goed in haar vel te zitten, hatseflats, 2 – 0.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Hadden we vorige week nog wat zorgen over de laatste linie, deze week was alles weer bij het oude en lieten de dames zien dat we niet voor niks de minst gepasseerde verdediging hebben.

Al vroeg in de tweede helft nam de Sweach verder afstand. Met een schuiver in de hoek maakte Maike haar hattrick vol en verdween alle spanning uit de wedstrijd. Het spel werd daarna wat rommelig, de Sweach hoefde niet meer en WTTC wist niet echt een vuist te maken. De wedstrijd kabbelde rustig voort.

Halverwege de tweede helft kwam de eindstand op het scorebord. Op aangeven van Myrthe was het Maike die de vierde van de dag maakte. Aan het eind van de wedstrijd kreeg WTTC twee keer een flinke kans uit een hoekschop, maar tot twee keer toe wist Famke op de lijn redding te brengen en daarmee de nul vast te houden.

Hatseflats, derby gewonnen, vier keer gescoord, mooie combinaties gezien, de nul weer gehouden, het was een mooie middag.