Bolwerkplein 4
8701XE
BOLSWARD
tel. 0515-572797

In een wedstrijd met twee gezichten deelden SC Bolsward en de Sweach de punten: 1 – 1.

De voorbereiding dreigde voor de Sweach behoorlijk in het water te vallen. Net op de snelweg kreeg Mare een rood lampje op het dashboard te zien en besloten de laatste twee auto's bij de Shell pomp het parkeerterrein op te rijden.

Na wat belletjes was de oplossing gevonden. Marianne Brink bracht een andere auto voor Mare. Hier kon echter wel een passagier minder in en werd Henk Bergsma gesommeerd om zijn lunch maar onder de arm mee te nemen en eerder naar Bolsward te rijden, zodat Sharon ook tijdig aanwezig kon zijn om de meiden te voorzien van het nodige tape. Probleem opgelost, maar daardoor kwamen de meeste meiden wel wat later aan op sportpark Het Bolwerk.

Gelukkig hadden we vandaag een ruim schema aangehouden, zodat er nog voldoende tijd was voor een goede warming-up.

Op Het Bolwerk was het behoorlijk druk. Bij de mannen stond de topper tussen SC Bolsward en QVC op het programma, waarbij de periodetitel op het spel stond en natuurlijk was daar dan nog de topper van de dames. Er was dan ook de nodige zorg besteed aan de omlijsting van deze wedstrijden op Super Saterday. Onze meiden mochten met een heuse line-up het veld op en er was een pupil van de week die de aftrap verricht. Voor ons een bijzonder begin van de wedstrijd.

IMG_7950.JPG

IMG_7995.JPG
In de eerste helft nam Bolsward het heft stevig in handen. De Sweach probeerde met snelle uitbraken er uit te komen, maar al na vijf minuten leed de Sweach een gevoelig verlies. Melissa moest met een bovenbeenblessure het veld verlaten. Bolsward combineerde makkelijk en wist de Sweach ver terug te dringen. Na een half uur spelen kwam Bolsward dan ook op voorsprong. Een snelle aanval over rechts, leidde tot een goede voorzet, welke perfect in een keer werd binnen geschoten, 1 – 0.  Tot de rust wist de Sweach de schade verder te beperken.

In de tweede helft kwam de Sweach herboren uit de kleedkamer en al na vijf minuten werd de gelijkmaker gemaakt. Flink druk zetten leverde de bal op aan Fleur. Fleur gaf de bal heerlijk voor op Jeshler, die de bal eenvoudig binnen tikte met links, 1 – 1. Dit gaf de Sweach een lekker steuntje in de rug en daar waar de combinaties in de eerste helft moeizaam tot stand kwamen begon het in de tweede helft lekker te lopen, maar tot uitgespeelde kansen leidde het niet.

Een kwartier voor tijd was het nog wel even schrikken. Jildou, die weer een degelijke partij speelde, raakte een voorzet van Bolsward niet helemaal lekker. Tot opluchting van de Sweach vloog de bal echter rakelings over het eigen doel.

In de laatste minuut leek de Sweach ook nog op weg naar de overwinning. Een hoekschop van Bolsward werd goed verwerkt en Fleur werd nog eenmaal gelanceerd. Op volle snelheid snelde ze naar het doel van Bolsward, maar met een uiterste krachtinspanning wist de laatste vrouw van Bolsward er nog een sliding uit te gooien en de aanval af te slaan.

Even later floot de scheidsrechter voor het einde. Na een boeiend duel konden beide ploegen tevreden zijn met een punt.