Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

Het duurde even, maar uiteindelijk behaalde de Sweach tegen EBC/Delfstrahuizen een royale overwinning: 5 – 0.

De aanloop naar de wedstrijd verliep wat rommelig. De tas met shirts was thuis blijven staan, die moest nog met spoed worden opgehaald. Daarnaast waren er een aantal meiden die vanuit de MO19 moesten aanschuiven en aangezien de wedstrijden aansluitend geprogrammeerd stonden was het wat haastwerk. Gelukkig konden we een kwartiertje later beginnen, zodat de meiden die tweemaal aan de bak moesten toch even tot rust konden komen, waarbij er door Sharon genoeg broodjes, bananen en chocola was geregeld om de energie voorraad aan te vullen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was de Sweach de bovenliggende partij. De Sweach voetbalde iets makkelijker en wist hier en daar voor wat gevaar te zorgen, al resulteerde dat niet direct in doelpunten. Achterin werd het slot op de deur gehouden en mocht er achterin al een slippertje worden gemaakt dan liep Rinske het gaatje wel dicht. Tess, die de eerste helft onder de lat stond, kreeg dan ook weinig te doen.

Na een half uur spelen wist de Sweach op een verdiende voorsprong te komen. Fleur, die vandaag eindelijk weer op haar geliefkoosde linkerflank was geposteerd, zette na een combinatie goed door en wist de doelvrouw van EBC met een geplaatst schot te verschalken, 1 – 0.

Maike en Famke probeerden in het vervolg van de eerste helft de voorsprong verder uit te bouwen, maar de keepster en de paal stonden succes in de weg. Met een kleine voorsprong ging de Sweach de rust in.

In de rust drukte Henk er op om vooral de combinatie te blijven zoeken en de druk er naar voren goed om te houden. In de tweede helft was het dan ook wachten tot dat de Sweach de voorsprong verder uit zou bouwen. Dit bleek echter nog niet zo eenvoudig en net als vorige week wist Myrthe de gelijkmaker te voorkomen. Halverwege de tweede helft werd het pleit echter toch beslecht. Maike haar harde schuiver vanaf links verdween door de benen van de keepster. Dit zorgde voor een geruststellende voorsprong en bleek tevens het breekpunt in de wedstrijd. Nog geen tien minuten later maakte Ilse met een fraai bal over de keepster de 3 – 0 en twee minuten later konden de handen alweer de lucht in. Met een bekeken schot vergrootte Famke de voorsprong nog verder. Vijf minuten voor tijd werd het slotstuk door Tess gemaakt. Na een goede actie ramde ze de bal heerlijk in de bovenhoek, 5 – 0.

Na afloop zaten er een aantal meiden helemaal doorheen. Bij sommigen moet de conditie nog wat verder opgebouwd worden, maar ook de dubbele minuten bij een aantal had haar tol geëist. Gelukkig had de achterste linie vandaag nog wel wat energie over en wilde Mare nog wel een rondje lopen om de hoekvlaggen op te halen.

De eerste drie punten in de knip, de nul gehouden en vijf verschillende speelsters die gescoord hebben, een lekker begin van de competitie.